Komentara: 29
Pregleda: 7082

Ištvan Pastor: Cenim Vučića, možemo sa SNS u vladu!

17.06.2013. u 16:48h
Izvor: Kurir
Pastor: "Nemamo nikakve zadrške ni prema jednima ni prema drugima u ovom momentu. Sve je otvoreno, može svako sa svakim."
Ištvan Pastor: Cenim Vučića, možemo sa SNS u vladu!

Savez vojvođanskih Mađara u intervjuju za dnevni list "Kurir" optužio je DS u Subotici da se bavi prljavim igrama, zbog čega će, kako je najavio lider stranke Ištvan Pastor, ubuduće glasati nezavisno od vladajuće koalicije.

Da li to znači da DS više ne može da računa na vašu podršku?

- Kažem da ćemo glasati na osnovu sopstvenih stavova, a ne kao većina oko DS, ali to nužno ne znači prekompovanje vlasti i približavanje SNS.

Da, ali pre nekoliko dana gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je da će morati da traže druge koalicione partnere. Šta to znači?

- To ćete morati da pitate Modesta Dulića. Tek je stigao s godišnjeg odmora, pa možda nema prave informacije.

Mnogi spekulišu da se sve više približavate naprednjacima. Kako sarađujete sa Aleksandrom Vučićem i SNS?

- Cenim ono šta radi lider SNS i vicepremijer Aleksandar Vučić. Naši odnosi su krajnje korektni i mogu da kažem da među nama nema spornih pitanja koja se tiču SVM.

A s Pajtićem?

- Odnosi su zasad korektni, držimo se koalicionog sporazuma. Ne mislimo isto o svemu, ali poštujemo razlike i razumemo ih. Ako ima razmimoilaženja, sednemo i dogovorimo se.

Ako bude izbora na jesen, da li će SVM možda promeniti partnere? Hoćete li se prikloniti naprednjacima?

- SVM će na svim nivoima na izbore izaći samostalno. Ako budemo osvojili mandate, nakon izbora ćemo videti s kim ćemo u koaliciju. Imamo situaciju da svi sa svima sarađuju, da smo u Vojvodini na lokalnom nivou uglavnom s demokratama, ali ima nekoliko mesta gde je naš partner SNS. Nemamo nikakve zadrške ni prema jednima ni prema drugima u ovom momentu. Sve je otvoreno.

Ne mogu da raspišem izbore

Da li mislite da bi trebalo raspisati izbore u Vojvodini, kao što traže SNS i SPS?

- Ja kao predsednik Skupštine Vojvodine donosim odluku o tome, ali ruke su mi vezane jer postoje jasne procedure po kojima se mogu raspisati izbori u pokrajini. Ne vidim da trenutno imamo takvu situaciju da se moraju raspisati.

U Subotici se trguje mandatima

Šta je problem u Subotici?

- Mesecima vodi se jedna prljava igra kupovine mandata, a SVM ne želi u tome da učestvuje.

Ko kupuje mandate?

- Ne znam ko kupuje, zašto kupuje i po kojoj ceni kupuje. Ne može koalicija da zavisi od trivijalnih stvari kao što su određeni termini za rvački klub.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 7082

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

koalicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.