Komentara: 33
Pregleda: 5475

Istraga o navodnoj krađi glasova i dalje traje

14.02.2013. u 01:15h
Izvor: RTV Yueco
Prema rezultatima grafološke analize listića za lokalne izbore od maja prošle godine nema krivičnog dela falsifikovanja izbornih rezultata.
Istraga o navodnoj krađi glasova i dalje traje

Međutim, nakon dobijenih rezultata javni tužilac je po krivičnoj prijavi protiv N.N. lica , koju su podigle stranke SVM i SNS pokrenuo predlog za preduzimanje određenih istražnih radnji zbog krivičnog dela falsifikovanja rezultata glasanja. Predlog je upućen Osnovnom sudu u Subotici.

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da ne veruju da će doći do poništavanje lokalnih izbora u Subotici. Upoznati su sa time da su stigli rezultati grafoloških analiza, ali nisu imali priliku da ih pogledaju.

U gradskom odboru SPS smatraju da neće doći do poništavanja izbora. Prema njihovom mišljenju koalicija koju čini nekoliko političkih partija je stabilna.

Nakon majskih izbora podignute su dve krivične prijave protiv NN lica sa osnovanom sumnjom da je na lokalnim izborima u Subotici došlo do prevare i da su rezultati falsifikovani. Tužilaštvo je istog dana za krivično delo falsifikovanja izbornih rezultata zahtev prosledilo PU Subotica. Zbog toga je materijal sa spornim listićima poslat na veštačenje Kriminološkom centru u Novi Sad.U tužilaštvu objašnjavaju da kada budu stigli odgovori, tužilaštvo će doneti konačnu odluku.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 5475

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.