Komentara: 5
Pregleda: 2435

Ispravni uzorci namirnica na subotičkim pijacama

22.07.2015. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
Tokom ovog leta, svi pregledani uzorci mlečnih proizvoda i namirnica životinjskog porekla su bili ispravni, kažu nadležni u JKP „Subotičke pijace“. Oni dodaju da je hrana bezbedna i pri visokim temperaturama, jer se čuva u specijalnim rashladnim vitrinama. Prodaja suhomesnatih i mlečnih proizvoda na tezgama iz Mađarske je zabranjena.
Ispravni uzorci namirnica na subotičkim pijacama

Visoke temperature kod nekih naših sugrađana ne izazivaju sumnju u ispravnost namirnica, jer veruju da inspekcija obavlja svoj posao, pa svakodnevno na Mlečnu pijacu dolaze po sir i meso. Ipak, ima i onih koji kažu da u ovako vrelim danima na pijacu isključivo dolaze po veće i povrće.

U JKP “Subotičke pijace“ kažu da, iako Zavod za javno zdravlje redovno sprovodi kontrole, ovog leta nije pronađen nijedan neispravan uzorak mlečnih proivoda i namirnica životinjskog porekla. Ovi proizodi se na pijacama skladište i prodaju u rashladnim vitrinama, kojih na Mlečnoj pijaci ima 35.

Prodavci na subotičkim pijacama imaju mogućnost da uz malu nadoknadu odlože kvarljivu robu u posebno obezbeđene rashladne vitrine u magacinskom prostoru. Na Mlečnoj pijaci u magacinskom prostoru ima 16 vitrina. Iako je prodaja namirnica životinjskog porekla iz Mađarske zabranjena, jer je bez deklaracije, na tezgama se mogla uočiti i ova vrsta proizvoda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2435

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.