• Pregleda: 7740

Isplaćene razlike u naknadi zarade za prosvetare

Saglasno odluci ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rešen je problem u vezi sa isplatama naknada zarada prosvetnih radnika, koji je nastao tokom korišćenja godišnjeg odmora u 2015. godini.
Isplaćene razlike u naknadi zarade za prosvetare

Pored redovnih sredstava namenjenih za isplatu prvog dela avgustovskih zarada, danas će školama u AP Vojvodini Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doznačiti i sredstva namenjena za isplatu navedene razlike u naknadi zarade.

Ukupna sredstva od 909.129.940,64 dinara (655.843.080,73 dinara za osnovno obrazovanje i 253.286.859,91 dinar za srednje obrazovanje), koja sadrže i spornu razliku, biće doznačena danas na račune ukupno 497 škola (395 osnovnih škola i 102 srednje škole) na teritoriji AP Vojvodine.

Današnjom isplatom obuhvaćene su škole koje su dostavile ispravan obračun Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok će ostalim školama razlika biti isplaćena s drugim delom avgustovske zarade, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

Izvor: Subotica.com
1
Vesko Odgovori
Tako i treba, nije trebalo ni umanjivati, nikom od zaposlenih jer plate nisu velike, sem polticarima
i funkcionerima u jp i gradskoj upravi. Isto tako, vratiti otete penzije, a posle povecati. U poslednje
vreme samo su porezi i dazbine povecavani, pa se jos hvalimo kako nam dobro ide.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.