• Pregleda: 43490

Internet katastar nepokretnosti

Republički geodetski zavod napravio je Internet servis za pretraživanje baze podataka katastra nepokretnosti Srbije. Servis pod nazivom "KnWeb" dostupan je na sajtu Republičkog geodetskog zavoda.
Internet katastar nepokretnosti

Građani pre kupovine mogu da obave proveru u bazi podataka katastra, da utvrde ko je vlasnik, saznaju podatke o površini i načinu korišćenja nepokretnosti, te da li je opterećena hipotekom ili postojanjem zabeležbe.

Bazu podataka je moguće pretraživati preko broja parcele u okviru opštine i katastarske opštine, kao i preko adrese nepokretnosti.

Servis je dostupan na adresi: 
http://katastar.rgz.gov.rs/KnWebPublic/

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

5
parcelas Odgovori
Sad najboje jos i da radi!
Kao sto sam i pretpostavio: za moju parcelu "ne postoje podaci" :(
CIRINELA Odgovori
Svaka čast. Radi ovo i to tačno! Ako i ima sitnih grešaka one su prihvatljive jer kod ogromnog
broja podataka uvek postoji mogućnost grešaka kod unosa i daju se ispraviti.

Ono što mi ne ide u glavu jeste činjenica da su postavili na internetu bazu podataka pre Poreske uprave i pored višestruko obimnijeg i komplikovanijeg posla. Dakle pitanje za ubirače poreza ' Poresku upravu grada Subotice. Kad mislite postaviti na internetu mogućnost uvida u obaveze i stanje duga na imovinu poreskih obveznika?
John Doe Odgovori
Hahahahaha kad bi ovo jos i radilo. Ja pokusavao nekoliko puta i svaki put je greska u sistemu-izvinjavamo se
Bane Odgovori
Cirinela, zemljisne knjige, odnosno katastarski podaci su javne knjige i u njih svako ima pravo uvida. Neciji dug je ipak njegova privatna stvar, i zato ne moze da se omoguci uvid javnosti u to. Zato i moze da se vidi da li neko ima hipoteku na nekretnini, ali ne i iznos hipoteke. Nije da branim te duznike, ja licno ne dugujem nikome nista, i smatram da obaveze prema drzavi treba ispunjavati.
ana Odgovori
Nazalost, podaci uopste nisu tacni, i to u znacajnim kolicinama. Na ovaj nacin se nanosi steta prodavcima koji imaju legitimno uknjizen stan, sa svim mogucim papirima. Ovo se da vrlo lako proveriti, nazalost ljudi veruju u reklamu da se na ovaj nacin moze saznati pravi vlasnik nepokretnosti, sto bi da je tacno bilo vrlo lepo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.