Komentara: 3
Pregleda: 3979
Video
Foto

Interkulturalni dan u OŠ „Matko Vuković“

08.06.2017. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
U OŠ „Matko Vuković“ danas je, treću godinu za redom, održan Interkulturalni dan, u kome je učestvovalo oko 350 mališana i njihovih nastavnika.
Interkulturalni dan u OŠ „Matko Vuković“

U školskom dvorištu đaci su recitalima, pesmom i igrom predstavili kulturno bogastvo naše zemlje. Smenjivali su se srpskih, hrvatski, mađarski, bunjevački, romski i ruski jezik, a da izvedbe budu autentičnije pobrinule su se narodne nošnje, dobijene od KUD „Mladost“ i „Bunjevačko kolo“.

Interkulturalni dan u OŠ „Matko Vuković“

- Nije lako koračati sa nama ovim putem, ali mi sa tog puta nećemo odustati – poručila je direktorka škole Mirjana Stevanović. - Đaci su se za ovaj dan pripremali cele školske godine, radeći sa nastavnicima iz građanskog vaspitanja i veronauke – pravoslavne, katoličke i islamske. Mnogo su nam pomogli i roditelji, koji su učestvovali na radionicama sa decom, a mame i bake su danas pripremile i tradicionalna jela. Ipak, najviše smo im zahvalni što decu od malena uče zajedništvu, da se lepo igraju i druže, bez obzira na to koje su vere ili nacije. Svaka kultura, nacija, jezik imaju svoje lepote i me trudima da to na jedan lep, uzvišeni način prikažemo.

Pogledajte VIDEO:

Mališani su pokazali kako izgledaju igre iz Šumadije, zajedno su pevali „Ne dirajte mi ravnicu“, „Simonida“, „Kek pottyes rakott szoknya“, a nastvnici i „Podmoskovske večeri“, dok je mala Dejana Vuković recitovala na bunjevačkom. Potom su svi zajedno uživali u fancima, piti, gibanici, makovnjači, savijači i drugim specijalitetima.

Izvor: Subotica.com
Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan Interkulturalni dan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3979
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.