Komentara: 12
Pregleda: 5384

Interetno 2012: Međunarodni Festival izvorne muzike i plesova

20.08.2012. u 14:23h
Izvor: SuMedija
Međunarodni Festival tradicionalne muzike i plesova ponovo će na jednom mestu okupiti umetnike iz zemlje i sveta koji neguju duh tradicije u muzici i plesu. Od 22. do 26. avgusta u sklopu Interetno festivala će u centru grada biti organizovane mnogobrojne manifestacije.
Interetno 2012: Međunarodni Festival izvorne muzike i plesova

Osim prilike da uživaju u izvornim zvucima i plesovima, Subotičani će moći da posete gastro selo i da uživaju u nekim od specijaliteta nacionalne ishrane, prošetaju vašarom narodnih umotvroina i obiđu eko kutak.

- Potrudili smo se da i ove godine omogućimo bogat program sa mnoštvom sadržaja gde će svako moći da pronađe nešto za sebe. Nadam se da će festival opravadati očekivanja i da će Subotičani uživati tokom njegovog trajanja. U centru grada će biti gastro selo gde će posetioci moći da isprobaju raznovrsnu hranu i da se počaste slatkišima. Tu će biti deo namenjen deci pod nazivom „Ko se igra još”, zatim eko kutak sa ekološkim radionicama, a ljubitelji narodnih umetnosti moći će da uživaju u rukotvorinama - kaže Bela Bodrogi, generalni sekretar Mađarskog kulturnog centra „Nepker”.

U Mađarskom kulturnom centru „Nepker” biće organizovani etno koncerti, plesovi naroda u festivalskom klubu, kao i izložba EX Libris Interetno 2012.

- Na ovogodišnjem Festivalu će nastupiti izvođači izvorne muzike iz i plesa iz Španije, Meksika, Kostarike, Gruzije, Letonije, Italije, Rusije, Mađarske i Srbije. Festival je postao mesto susreta tradicije različitih naroda u okruženju, pri tom svake godine predstavljajući kulturu nekih nama udaljenih i manje poznatih naroda Evrope, Azije i Amerike - kaže Bodrogi.

Interetno festival organizuje Mađarski kulturni centar „Nepker” u saradnji sa lokalnom samoupravom i partnerom iz Budimpešte.

Interetno 2012: Međunarodni Festival izvorne muzike i plesova

Interetno 2012: Međunarodni Festival izvorne muzike i plesova

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5384
Povezane teme

nepker

bela bodrogi

interetno

interetno festival

MKC Nepker

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.