Komentara: 1
Pregleda: 2458

Interaktivnim radom do napretka

19.03.2013. u 23:47h
Izvor: Subotičke pijace
Povodom obeležavanja 2. aprila, Svetskog dana autizma, u Osnovnoj školi „Ivan Milutinović”, danas je održana interaktivna radionica za decu s autizmom gde su mališani izrađivali plave cvetove od raznih materijala, koji su simbol autizma.
Interaktivnim radom do napretka

Suzana Skenderović, predsednik Udruženja za pomoć osobama sa autizmom rekla je da Udruženje broji oko 40-tak članova, mada je veliki broj roditelja koji se samoinicijativno javljaju, te se broj registrovane dece s ovim oboljenjem iz dana u dan menja. Apelovala je na nadležne da obezbede dodatne stručne kadrove koji su osposobljeni da rade sa decom koja boluju od ove bolesti.

U poslednjih deset godina, u Srbiji je registrovano oko 2.000 osoba obolelih od autizma, od čega je 800 dece. Iz tog razloga je i lokalna samouprava autizam prepoznala kao epidemijsko boljenje. Član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Etela Jerinkić istakla je da će Grad i dalje podržati aktivnosti i Udruženje dece s autizmom ali i sva ostala Udruženja sa osobama sa smetnjama u razvoju i navela da je jako važno da se i ova deca što više uključuju u normalan suživot sa svojim vršnjacima.

Završni koncert povodom Svetskog dana autizma „Plavetni svet iza duge”, u Subotici će biti održan 2. aprila u svečanoj sali Gradske kuće u 18 časova, kada će mališani darovati izrađene plave cvetove, a u programu će nastupiti i inkluzivni hor Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić”.

Izvor: Subotičke pijace
Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka Interaktivnim radom do napretka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2458
Povezane teme

osobe sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.