Komentara: 21
Pregleda: 3844
Foto

Intenzivnija sanacija rupa na putevima od aprila

29.03.2018. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
Na subotičkim ulicama primetan je veliki broj rupa, koje ne samo da usporavaju saobraćaj, već ga čine i nebezbednim za vožnju. Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da se popravke vrše svakog dana po prijavi sugrađana, komunalnih službi i komunalnih inspektora, a da se obimnije sanacije očekuju narednog meseca.
Intenzivnija sanacija rupa na putevima od aprila

Kao i svake godine, nakon zimskog perioda, niskih temperatura, snega i leda, na subotičkim putevima otvorio se veliki broj rupa, koje ne samo da usporavaju saobraćaj, već ga čine i nebezbednim za vožnju. Naša ekipa uočila je veliki broj rupa kako u užem centru grada, tako i u mesnim zajednicama Teslino naselje i Bajnat.

Intenzivnija sanacija rupa na putevima od aprila

Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da je popravka udarnih rupa započela odmah nakon prestanka snežnih padavina, te da se vrše svakog dana po prijavi sugrađana, komunalnih službi i komunalnih inspektora.

Radi se na svim mogućim lokacijama, bez izuzetaka i bilo koju vrstu prijave da dobijemo, šaljemo ekipu na teren. Trenutno je u toku interventno krpljenje udarnih rupa u ulicama koje su opterećene linijama gradskog saobraćaja i koje imaju veći promet, ka manje opterećenim i prometnim ulicama. Takođe, u toku je i postupak javne nabavke za planske popravke kolovoza, koja će se završiti sredinom aprila, te se od tada očekuju obimnije sanacije - kaže Ognjen Golubović, inženjer na održavanju puteva JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Intenzivnija sanacija rupa na putevima od aprila

Prema njegovim rečima, za rehabilitaciju kolovoza, trotoara, javnih pešačkih i drugih površina ove godine je opredeljeno 38 miliona dinara, a prema Programu poslovanja preduzeća za 2018. godinu, radovima će biti obuhvaćene saobraćajnice Miloša Obilića, Tolstojeva i Braće Majer (MZ Centar II), Mirka Bogovića i Esperanto (MZ Centar III), Dragiše Mišovića (MZ Bajnat), Petra Lekovića, Novosadska i 27. marta (MZ Dudova šuma), Biskupa Lajče Budanovića (MZ Gat), Majšanski put (MZ Železničko naselje), Australijska, Durmitorksa i Riječka ulica (MZ Palić).

Planom je obuhvaćena i dugo očekivana rehabilitacija biciklističke staze na Segedinskom putu, uz Prvu kasarnu, gde će biti rekonstruisano oko 1.000 metara staze.

Izvor: Subotica.com
Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima Rupe na putevima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 3844
Povezane teme

radovi na putevima

rupe na putevima

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.