Komentara: 1
Pregleda: 1453
Foto

"Inspira grupa" po sedmi put stipendira studente završnih godina

21.12.2023. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
"Inspira grupa" stipendiraće naredne godine petoro studenata završnih godina Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija (VTŠ). Osim stipendije, oni će kroz stručnu praksu u ovoj kompaniji imati priliku da steknu iskustvo i usvoje brojna praktična znanja neophodna za rad u svojoj struci, ali i mogućnost zaposlenja nakon završetka studija.
"Inspira grupa" po sedmi put stipendira studente završnih godina

Dve studentkinje Ekonomskog fakulteta - Mila Lebović i Maja Savić, i troje studenata VTŠ - Ivana Čuljak, Veljko Bogdan i Dominik Gere potpisali su ugovor sa "Inspira grupom" koji im u narednih 12 meseci obezbeđuje stipendiju od 30 hiljada dinara svakog meseca. Ovih petoro kandidata izborilo je svoje mesto u "Inspiri" u godini u kojoj je interesovanje bilo na rekordnom nivou. 

"Inspira grupa" po sedmi put stipendira studente završnih godina - Ove godine smo imali rekordan broj prijavljenih za stipendije, tako da je bilo 80 zainteresovanih studenata. Bilo je teško izabrati. Izabrali smo pet studenata u tri različite kategorije - dva iz produkt menadžmenta, odnosno razvoja proizvoda, dva iz programiranja i jedan iz marketinga. Jako smo srećni što je bio takav odziv i takvo interesovanje - ističe Tanja Ikić, direktorka ljudskih resursa i korporativnih komunikacija "Inspira grupe", objašnajvajući da broj stipendista zavisi od trenutnih potreba kompanije - Ove godine je dvoje stipendista manje nego prošle, što zavisi od toga kakve su nam potrebe u datoj godini, koje otvorene pozicije imamo. Marketing, produkt menadžment i programiranje su nam standard, a povremeno se broj povećava sa drugim oblastima. 

"Inspira grupa" po sedmi put stipendira studente završnih godina"Inspirini" stipendisti neretko imaju priliku da nakon zavšetka studija dobiju i posao, odnosno da u istoj kompaniji nastave da stiču poslovno iskustvo i razvijaju karijeru.

 - Bila sam stipendista u "Inspiri" pre dve godine, u okviru sektora razvoja proizvoda. Što se tiče finansijskog dela, veoma mi je pomoglo zbog same situacije, ali sa druge strane, pozicija menadžment još uvek nije toliko popularna - ja sam prva generacija inženjerskog menadžmenta i bilo je teško naći praksu, tako da mi je sa te strane jako puno pomoglo, jer sam ostala u svojoj struci - keže Valentina Keresteš, koja je studirala VTŠ, a nakon jednogodišnje prakse u okviru programa stipendije, zaposlila se u "Inspiri" najpre kao honorarac, a onda i na puno radno vreme.

"Inspira grupa" po sedmi put stipendira studente završnih godinaJedan od studenata koje će u ovogodišnjem programu stipendirati "Inspira" jeste i Mila Lebović, studentkinja Ekonomskog fakulteta, smer Poslovna informatika. 

 - Ovo je odlična prilika za jednog studenta, zato što stičemo iskustvo i možemo teorijsko znanje koje smo stekli na fakultetu da proširimo znanjem koje ćemo steći radom u "Inspiri". Velika je motivacija zato što sam proces selekcije izgleda kao da prijavljujete za posao u kompaniji, pred nama je bio i praktični zadatak i intervju. Mogu da kažem da se svakako nadam i zaposlenju. Ja ću se potruditi, a samim tim što su me izabrali, prepoznali da sam nešto dobro uradila, to je svakako motivacija da se dodatno potrudim da svojim idejama doprinesem timu, i da se što bolje pokažem i opravdam sve to svojim radom - kaže Mila Lebović.

Izvor: Subotica.com
Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole Inspira grupa stipendira studente Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1453
Povezane teme

studenti subotica

stipendije

inspira grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.