Komentara: 1
Pregleda: 3299
Foto

"Inspira grupa" dodelila stipendije najboljim studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

26.12.2022. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
"Inspira grupa" je, šestu godinu zaredom, u okviru "Inspira start" programa, dodelila stipendije studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija (VTŠ) u Subotici. Pored novčanog iznosa od 30.000 dinara mesečno u periodu od godinu dana, sedam studenata je dobilo praksu u kompaniji kako bi steklo praktična znanja neohodna za rad na tržištu, ali i mogućnost zaposlenja posle završenog fakulteta.
"Inspira grupa" dodelila stipendije najboljim studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Kako je navela Slađana Kovačić, iz odeljenja ljudskih resursa, i ove godine postojalo je veliko interesovanje studenata.

U konkurenciji 55 prijavljenih dobitnici stipendija su Kristina Kočiš, Filip Mačković i Nemanja Đaković sa VTŠ-a i Jovana Stojanović, Anđela Ćirković, Bojan Zmijanjac i Nikola Rakić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

"Inspira grupa" dodelila stipendije najboljim studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Tanja Ikić, direktorka ljudskih resura "Inspira grupe", iskoristila je priliku da se zahvali parnerima iz oblasti visokog obrazovanja na velikoj podršci, ne samo na ovom, već i na drugim zajedničkim projektima.

- Izuzetno mi je drago što nastavljamo sa višegodišnjom praksom stipendiranja studenata i što je unapređujemo svake godine. Ove godine smo odlučili da proširimo oblasti za koje se studenti mogu prijaviti, tako da osim tehničkih pozicija i marketinga, sada imamo stipendije za finansije i HR - predočila je Tanja Ikić. - Imali smo priliku da ugostimo sedmoro  studenata koji su uspešno prošli proces selekcije i time osim novčane nagrade dobili priliku da steknu korisnu praksu i znanje.

"Inspira grupa" dodelila stipendije najboljim studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

"Inspira start" programom kompanija želi da podrži mlade talente, vrati im veru da vredi ostati u Subotici i pruži im perspektivu karijernog razvoja.

- Stipendiju i praksu u Inspira grupi proveo sam u sektoru e-trgovine stičući nova znanja, konkretno na sajtu AutoHub i moram da priznam da mi je to iskustvo bilo veoma turbulentno i zanimljivo. Dobio sam mentora koji je jedan od najvećih stručnjaka u oblasti menadžmenta i digitalnog marketinga koji me je u startu bacio u vatru i zahtevao od mene da se što više posvetim biznisu i steknem razmišljanje jednog razvojnika - istakao je Aleksandar Morača, jedan od dobitnika stipendije u prošlom konkursnom krugu. - Sama ta praksa mi je pomogla kasnije prilikom selekcije za posao jer sam stekao dovoljno znanja i znao sam kako da ga primenim. Sada svoje znanje i iskustvo dodatno širim u okviru "Inspira grupe" na sajtu Polovni Automobili”.

"Inspira grupa" dodelila stipendije najboljim studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakultetaDa "Inspira grupa", poznati brend "Infostud" pod novim nazivom, svoje reči sprovodi u dela govori i podatak da je do sada 20 stipendista dobilo zaposlenje u ovoj kompaniji.

Izvor: Subotica.com
Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta Dodela stipendija "Inspira grupe" studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3299
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

stipendiranje

inspira grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.