Komentara: 16
Pregleda: 8073

Inspektori počeli da popisuju nelegalno sagrađene objekte

21.01.2016. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Inspektori počeli da popisuju nelegalno sagrađene objekte

Građevinski inspektori Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove Grada Subotica i Komisija za popis su započeli popis nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji Grada Subotica. Popis će obuhvatiti objekte za koje nije podnet zahtev za legalizaciju do 29. januara 2014. godine, a koji su vidljivi na satelitskom snimku teritorije Srbije iz 2015. godine, kao i objekte, koji su nakon tog datuma izgrađeni bez dozvole. Do kraja januara građevinski inspektori i Komisija za popis će postupati po pravosnažnim rešenjima o rušenju i po podnetim obaveštenjima stranaka.

Od februara popis će biti vršen po celinama, odnosno po mesnim zajednicama, a prva na redu biće MZ „Novo selo“. U toku marta popis će biti vršen u Keru, Bajnatu i Gatu, dok će u aprilu biti na teritoriji Železničkog naselja, Makove sedmice i Dudove šume.

U maju slede Peščara, Zorka i Kelebija, dok će u toku juna biti vršen popis nelegalnih objekata u Novom Žedniku, Starom Žedniku, Radanovcu i Malom Radanovcu. U julu na red dolaze Aleksandrovo, Prozivka, Novi grad i Kertvaroš, dok će tokom avgusta ovaj postupak biti sproveden u Malom Bajmoku, Tavankutu, Mišićevu, Ljutovu i Maloj Bosni.

Tokom septembra na red će doći objekti u centru, tj. u mesnim zajednicama Centar I, II i III, a zatim i u naseljima Đurđin i Bajmok. U oktobru će se popis vršiti na Paliću, Hajdukovu, Šupljaku i Bačkim vinogradima, dok će postupak biti okončan u novembru popisom u Čantaviru, Bačkom Dušanovu, Višnjevcu, Bikovu i Verušiću.

Građevinski inspektori su dužni da nakon 7 dana od završenog popisa po celini izdaju rešenje za rušenje dela ili celog objekta. Rešenje će biti dostavljeno investitoru i Službi za građevinarstvo Grada Subotica, koja će nakon toga utvđivati da li postoji osnov za ozakonjenje.

Procenjuje se da na teritoriji Grada Subotica ima oko 2000 nelegalnih objekata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 8073
Povezane teme

građevinska inspekcija

legalizacija

legalizovanje objekata

inspekcijski nadzor

rušenje nelegalnih objekata

legalizacija objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.