• Pregleda: 2067

Inovatorski tim sa VTŠ osvojio treće mesto na Imagine Kupu

Tim MadWake koga čine studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice je osvojio treće mesto na nacionalnom finalu Imagine Cup takmičenja u kategoriji "Innovation" (Inovacija).
Inovatorski tim sa VTŠ osvojio treće mesto na Imagine Kupu

Nacionalno finale se održalo 18. aprila u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu pod pokroviteljstvom kompanije Microsoft.

U jakoj konkurenciji kao predstavnici jedine visoke škole, ostali timovi su bili sa fakulteta, subotički studenti su uspeli da osvoje treće mesto sa svojim projektom The Cup, koji predstavlja integrisani sistem koji se sastoji od pametne čaše i mobilne aplikacije.

Sistem meri količinu popijene vode na dnevnom nivou i ukoliko taj nivo nije dovoljan obaveštava korisnika da je potrebno uneti određenu količinu vode.

Unutar mobilne aplikacije implementiran je algoritam koji na osnovu parametara korisnika vrši proračune za potreban dnevni unos vode. Čaša predstavlja prototip koji u sebi sadrži mikrokontroler, senzor i modul za komunikaciju sa kojim je povezana sa mobilnim telefonom.

Tim MadWake čine Henrik Labadi (vođa tima i glavni programer), Ernestina Zuban (dizajner) Kornel Kovač (hardver inženjer), Suzana Palfi (dizajner) i dr Zlatko Čović (mentor).

U daljem razvoju planiraju da integrišu  i dodatne funkcionalnosti kao na primer modul koji će uzimati u obzir i vremenske prilike u kojima se nalazi korisnik ovog sistema kao i WiFi komunikaciju. Iako se nisu plasirali na svetsko polufinale, studenti su zadovoljni postignutim rezultatom i svojim nastupom.

Tim MadWake dobio počasnu nagradu-priznanje (Honorable Mentions) učestvujući u izazovu "UX Challenge" za Games kategoriju. Oni su bili jedina ekipa iz Evrope koja je dobila ovo priznanje!

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Mama Odgovori
A da li oni znaju srpski jezik?
Tarana Odgovori
Fino. Da bih znao da sam žedan moram imati mobilni telefon. Ko nema mobilni telefon ima da pamprkne od žeđi.
Šta je sledeće? Digitalni jogurt?
robes Odgovori
svaka čast!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.