Komentara: 20
Pregleda: 4966
Foto

Inkluzija Roma se nastavlja - "ROMACTED" i u Subotici

15.03.2018. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
U Zelenoj sali Gradske kuće danas je predstavljen program „ROMACTED“ („Promocija dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou“), koji zajedno sprovode Evropska unija i Savet Evrope, a koji će se realizovati u deset gradova i opština širom Srbije.
Inkluzija Roma se nastavlja - "ROMACTED" i u Subotici

O projektnu, koji je još jedan korak ka poboljšanju pološaja Roma, razgovarali su Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Vera Kurtić, projektna službenica kancelarije Saveta Evrope u Beogradu i Nenad Ivanišević i Danijela Lakatoš, predstavnici Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji.

- Program podrazumeva osnaživanje romske zajednice na lokalu, kako inidividualno, tako i cele romske zajednice u celini. Subotica je prepoznata kako grad u kome postoji jaka politička volja da se radi na osnaživanju Roma, imamo Savet koji dobro funkcioniše, Akcioni plan do 2021. godine, da smo jedini grad u Srbiji u kome rade dva romska koorinatora i pet asistenata u obrazovnom sistemu – istakao je Ilija Đukanović. - Subotica je spremna da na svim poljima i dalje radi na unapređenju položaja Roma i Romkinja i pratićemo sve programe u Srbiji i regionu.

Zahvalivši se našem gradu što je deo ovog programa, Vera Kurtić istakla je značaj ovih aktivnosti.

- Program „Romacted“ ima za cilj da promoviše dobro upravljanje i osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou i zato je važan za celu romsku zajednicu, ali i celo naše društvo – naglasila je Vera Kurtić. - Program traje do 2020. godine i želimo što više da radimo na lokalu.

Inkluzija Roma se nastavlja - "ROMACTED" i u Subotici

Program „Romacted“ ima punu podršku Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji.

- Važno je istaći, naročito u ovakvim višenacionalnim sredinama, da se država brine o svakom svom građaninu, bez obzira na nacionalnost, boju kože ili seksualno opredeljenje. Koordinaciono telo će nastaviti da podržava ovakve projekte jer smatramo da su ravnopravnost i antidiskriminacija veoma važni, i da u našoj zemlji svaki građanim uživa sva prava – istakao je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED" Sastanak povodom programa "ROMACTED"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 4966
Povezane teme

Romska zajednica

kancelarija za inkluziju roma

romska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.