Komentara: 5
Pregleda: 4256
Foto

Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

13.12.2018. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
Studenti Visoke tehničke škole Marko Milenković, Radivoje Pupovac i Daniel Ištvan i studentkinja Ekonomskog fakulteta Radmila Vranješ, ovogodišnji su dobitnici stipendija kompanije Infostud, koja će im, osim čeka u vrednosti od 132 hiljade dinara, omogućiti da u narednih godinu dana steknu neophodno iskustvo i veštine u svojoj struci, kroz praktičan rad u kompaniji.
Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Ovo je druga godina otkako kompanija Infostud stipendira studente sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji pronađu najbolje rešenje za postavljene zadatke, a potom uspešno urade i ostave dobar utisak na intervuju.

Za razliku od prošle godine, kada je stipendija uručena po jednom studentu sa obe visokoobrazovne ustanove, ove godine stipendirano je četiri studenata, među kojima je Radmila Vranješ, studentkinja četvrte godine Ekonomskog fakulteta na smeru Evropska ekonomija i biznis Odeljenja u Novom Sadu, kojoj je najveća motivacija za prijavu na konkurs bila mogućnost da u narednih 12 meseci obavlja praksu u ovoj subotičkoj kompaniji.

- Kako su znanja koja sam stekla na fakultetu većinom teorijska, smatrala sam da je ovo idealna prilika da steknem iskustvo i vidim kako ovaj posao izgleda u pravom okruženju, a ne samo u knjigama. To će mi mnogo značiti, jer može da me usmeri u nekom budućem poslovnom poduhvatu, dok, s druge strane, želim što bolje da upoznam svet digitalnog marketinga, što će mi kompanija kao što je Infostud definitivno omogućiti - rekla je Vranješ.

Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Radmila Vranješ i Aleksandar Čučković

Sa njom deli mišljenje i Daniel Ištvan, student treće godine Visoke tehničke škole strukovnih studija na smeru Internet i elektronsko poslovanje, koji je istakao da se prijavio na konkurs kako bi se iz prve ruke upoznao sa poslovanjem kompanije, sa kojom je u prethodnim susretima imao samo pozitivna iskustva.

- Odlučio sam da se prijavim na konkurs zbog toga što imam vrlo pozitivna iskustva kada je u pitanju kompanija Infostud, jer sam učestvovao na raznim takmičenjima kao što su Bizkod i Digitalna Subotica, što je na mene ostavilo dobar utisak. Ova stipendija mi mnogo znači, a najviše zbog prakse od godinu dana koja će mi omogućiti da se usavršavam - istakao je Ištvan. 

Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Studenti VTŠ, dobitnici stipendija

Kako je i sam za vreme studija bio korisnik stipendija koje su mu bile od velike ispomoći, Branimir Gajić, direktor Infostuda, objasnio je da je stipendiranje studenata način na koji kompanija pokušava da pomogne mladim i talentovanim ljudima, ali i da ih podstakne da se dalje razvijaju, uče i napreduju, kako u struci koju su odabrali, tako i u budućim poslovnim poduhvatima.

- To je primarni razlog, a drugi je taj što kao kompanija želimo da ostanemo u kontaktu sa mladima kako bismo se i sami podmlađivali i dobijali nove ideje, energiju, znanja i poglede. Takođe, na ovaj način želimo da utičemo na jačanje IT i preduzetničke zajednice u Subotici, jer kroz brojne aktivnosti koje kompanija sprovodi tokom godine, uvek potenciramo saradnju sa ostalim članovima naše zajednice, pri čemu svi zajedno težimo ka tome da Subotica bude bolje mesto za život i rad, što je upravo krovni cilj koji stoji iza ovih stipendija - poručio je Gajić.

Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Branimir Gajić i Marko Milenković

Predstavnici Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole zahvalili su se Infostudu na podrši koju pružaju njihovim studentima i izrazili želju da se ovakva saradnja nastavi i u budućnosti.

- Ovo je odlična prilika za promociju mladih ljudi koji su zakoračili u svet znanja i nauke, koji su se pokazali kao najbolji među svojim vršnjacima i ostvarili najbolje rezultate na polaganju ispita i vršenju studentskih obaveza. Takođe, ovo je prilika i da se napravi jedan dodatni model saradnje između fakulteta i privrede, za koju se nadam da ćemo proširiti u pogledu intenziviranja i približavanja studijskih programa fakulteta potrebama na tržištu rada - rekao je Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije Ekonomskog fakulteta u Subotici.

- Izuzetno smo srećni što Infostud, u nizu drugih kompanija, prepoznaje Visoku školu kao kvalitetnu i verujem da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo, pri čemu najveće zadovoljstvo treba da imaju naši studenti, odnosno budući svršeni inženjeri, koji će moći da nastave život u Subotici, odnosno u Srbiji - naglasio je Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole.

Infostud stipendirao studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Dobitnici stipendija Infostuda

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4256
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dodela stipendija

infostud

visoka tehnička škola strukovnih studija

stipendiranje

branimir gajić

studenti

aleksandar čučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.