Komentara: 3
Pregleda: 6735
Foto

"Infostud" proslavlja punoletstvo

31.10.2018. u 09:14h
Izvor: Subotica.com
Zanimljivom tematskom izložbom „Vršnjaci digitalnog doba“, u prisustvu brojnih prijatelja i poslovnih partnera, jedna od najvećih internet kompanija u našoj zemlji „Infostud“ proslavila je 18 godina rada.
"Infostud" proslavlja punoletstvo

Od 2000. godine i nastanka sajta Infostud.com, pokrenutog u krugu prijatelja, ova kompanija se razvijala i narasla od čak 9 različitih sajtova u oblasti zapošljavanja, automobilizma, obrazovanja, osiguranja i nekretnina.

Od nekoliko zaposlenih, velika „Infostudova“ porodica sada ima 180 članova, što u Subotici, što u Beogradu. U Infostudu ponosno ističu da su "rođeni Subotičani" i da je i dan danas srce kompanije, kao i najveći deo njihovog biznisa ostao u gradu na severu Bačke.

Po rečima osnivača, priča „Infostuda“ nije samo biznis priča, iako je on, naravno, važan, ali ga ne bi bilo da nije bilo ljudi, i zato je to priča o 18 godina života onih koji su svoje snove i planove ostvarivali u ovoj kompaniji.

- Rado se sećam vremena početaka, jer je to bio jedan veliki izazov, ali i svaka faza razvoja nosi specifičan izazov. Tako je izazov bio kada smo bili sasvim mali, pa onda imali 20 zaposlenih, pa 180, pa je trebalo uklopiti ljude iz Subotice sa ljudima u Beogradu... - istakla je Branislava Gajić Stanojević, direktorka Infostud grupe. - Svega ovoga ne bi bilo bez ljudi koji su na samom početku bili sa nama, radili od kuće i zajedno sa nama kreirali internet tržište, koje tada u našoj zemlji nije postojalo.

Bio je to period pun izazova, već samom činjenicom da je ADSL u Suboticu stigao tek 2007. godine.

- Od osnivanja smo donosili brojne odluke, i lične i poslovne. Bilo nam je potrebno pet godina da poslujemo u plusu i tek posle toga počeli smo zaista da rastemo – podseća Branimir Gajić, finansijski direktor i idejni tvorac "Infostud priče". - Do 2006. maltene niko, sem naših korisnika, nije čuo za nas. Godinu dana kasnije, internet je eksplodirao i na tržište dolazi ozbiljna konkurencija i samo zajedničkim zalaganjem i trudom, uspeli smo da opstanemo.

Pored nadaleko poznatih sajtova „Poslovi Infostud“ i „Polovni automobili“, tu su i „Osiguranik“, „4zida“, „Najstudent“, „Internet prodaja guma“, „Hello World“, „Moja garaža“ i „Poslonaut“.

- Posebno smo ponosni na proces „Digitalna Srbija“ u koji smo krenuli zajedno sa drugim velikim internet kompanijama. Ciljnam je da ubrzamo digitalizaciju Srbije, da smanjimo granicu između nas i najrazvijenijih zemalja – naglašava Stefan Salom, direktor razvoja.

Portal Subotica.com od prvog dana svog postojanja, praktično od 2006. godine ima odličnu saradnju sa kompanijom Infostud i svim njenim biznisima. Ponosni smo na naše sugrađane koji su na najpozitivniji način proneli ime našeg grada Srbijom i regionom. Ovom prilikom želimo da im čestitamo "punoletstvo" i poželimo još puno leta dominacije i dobrog poslovanja.

Izložba "Vršnjaci digitalnog doba" u Savremenoj galeriji Subotica je otvorena još danas. Svi zainteresovani koji žele da pogledaju istoriju Infostudovog razvoja mogu to da učine do 19 časova. Na istom mestu, danas od 12 časova, održaće se predavanje na temu "Od IT juniora do seniora u Infostudu".

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6735
Povezane teme
infostud branimir gajić branislava gajić stanojević
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.