Komentara: 3
Pregleda: 3727
Foto

Informacione tehnologije - nove master strukovne studije na VTŠ-u

17.09.2021. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Visoka tehnička škola uspešno je okončala akreditaciju novih master strukovnih studija iz oblasti informacionih tehnologija, te će od 4. oktobra ovaj studijski program moći da pohađa ukupno 16 studenata. Konkurs je već raspisan, a prijave zainteresovanih kandidata počinju u ponedeljak.
Informacione tehnologije - nove master strukovne studije na VTŠ-u

Informacione tehnologije - naziv je novih master strukovnih studija na Visokoj tehničkoj školi u Subotici. Po rečima direktora, prof. dr Igora Firstnera, sama procedura je trajala oko godinu dana, a nakon dobijanja akreditacije i dozvole za rad od osnivača, raspisan je konkurs, te je ostalo samo da se kandidati prijave i upišu.

Informacione tehnologije - nove master strukovne studije na VTŠ-u- Na ovaj način, u oblasti koja je trenutno izuzetno popularna, a takođe zahtevna i potrebna, zbog toga što se sve više usluga oslanja na informacione tehnologije, bilo je vreme da naše obrazovanje podignemo na viši nivo i ponudimo studentima u Subotici mogućnost studiranja na drugom stepenu visokog obrazovanja - kazao je prof. dr Firstner, objašnjavajući da je ovaj studijski program rezultat jednog međunarodnog projekta, koji se realizuje u saradnji sa tri univerziteta iz Srbije i nekoliko univerziteta iz inostranstva. - Studijski program ima veoma uopšten naziv da bi bio prepoznat od strane studenata, ali osnovni deo programa se bavi bezbednošću informatike, odnosno informacionih tehnologija.

Kako je objasnio prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima, Visoka tehnička škola je okrenuta praktičnom znanju i uspešnoj saradnji sa kompanijama u gradu i regionu, a upravo je jedan od zahteva tih kompanija, kao i dela srpske akademske zajednice, bio da se nadoknadi nedostatak visokokvalifikovanog kadra iz oblasti informacione bezbednosti.

Informacione tehnologije - nove master strukovne studije na VTŠ-u- Studijski program je koncipiran tako da pokriva različite sfere informacionih tehnologija i gotovo svaki predmet, u manjoj ili većoj meri, poseduje neki aspekt informacione  bezbednosti. Govorimo o realizaciji softvera, hardverskih sistema, integrisanih sistema, baza podataka, mašinskog učenja, veštačke inteligencije, razvoju video-igara i u okviru ovih predmeta će se izučavati kako da studenti uspešno realizuju, u saradnji sa kompanijama, informacine sisteme koji sadrže softverske i hardverske komponente, ali da ti sistem ne zadovoljavaju samo funkcionalne zahteve, nego i da prođu testiranje po pitanju bezbednosti - objasnio je prof. dr Čović.

Nove master strukovne studije može da upiše ukupno 16 studenata, a prijave zainteresovanih kandidata trajaće od 20. do 23. septembra, od 10 do 13 časova.

Izvor: Subotica.com
Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi Informacione tehnologije - novoakreditovane master strukovne studije u Visokoj tehničkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3727
Povezane teme

visoka tehnička škola

upis u visoku školu

visoka tehnička škola strukovnih studija

master studije

zlatko čović

igor firstner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.