Komentara: 15
Pregleda: 16071

Incident na odeljenju psihijatrije, pacijent ugrozio život drugog pacijenta

05.04.2019. u 19:56h > 20:38
Izvor: Subotica.com
Odeljenje psihijatrije noćas je imalo neplanirano neprospavanu noć. Pacijent napao drugog pacijenta i naneo mu povrede opasne po život. Napad se kvalifikuje kao pokušaj ubistva.
Incident na odeljenju psihijatrije, pacijent ugrozio život drugog pacijenta

Kako nezvanično saznajemo incident se dogodio tokom noći, na Odeljenju psihijatrije u subotičkoj bolnici, kada je 23-godišnji D.D. napao drugog pacijenta odeljenja, tri godina starijeg D.B. Iako je zadobio posekotine u rizičnom predelu i slomljeno rebro, napadnuti pacijent je van životne opasnosti.

RTV Pink prenosi da je D.B. više puta posečen u predelu grla i konstatovane su mu teške telesne povrede, kako navode "polomljenom nogarom stolice". Nakon izvršenog uviđaja tokom prepodneva tužilac Višeg suda u Subotici ovaj fizički obračun kvalifikovao je kao pokušaj ubistva.

Kako "Blic" saznaje napadaču D.D. je određen pritvor i sproveden je u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde će biti rađeno veštačenje njegovog psihičkog stanja. Isti medij prenosi da na psihijatrijskom odeljenju subotičke bolnice nisu retki sukobi među pacijentima.

Nakon nepravosnažne presude medicinskoj sestri javnost u našem gradu nedavno se prisetila još jednog incidenta koji je vezan sa Opštu bolnicu Subotica. Nakon suđenja sud je ustanovio krivicu medicinske sestre, ali se ponajmanje pričalo o odgovornosti bolnice kao ustanove, odnosno pojedinaca koji su možda trebali da snose odgovornost. Istraga će pokazati sve okolnosti, a nadamo se da će se oglasiti i nadležni ispred ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 16071
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

pokušaj ubistva

psihijatrija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.