Komentara: 3
Pregleda: 2607

Imunizacija se odvija u kontinuitetu, dve ambulante opšte medicine počele s radom

22.06.2021. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Imunizacija se odvija u kontinuitetu, dve ambulante opšte medicine počele s radom

Imunizacija stanovništa protiv virusa kovid-19 odvija se u kontinuitetu, pa su tako timovi Doma zdravlja Subotica tokom prošle nedelje podelili ukupno 2.400 vakcina, od kojih su 400 bile prve, a 2.000 druge doze. Kako je kazala direktorka Ivanka Beoković, interesovane je opalo, ali ga još uvek ima, te su građani koji žele da se vakcinišu na raspolaganju sve četiri vakcine koje su u upotrebi u našoj zemlji.

- Vakcine "Sinofarm", "Fajzer-Biontek" i "AstraZeneka" mogu da se dobiju bez prethodnog zakazivanja na punktu u Novoj opštini, dok se "Sputnjik V" mora zakazati preko "eUprave". Dakle, imamo i rusku vakcinu na stanju, samo se za nju treba prijaviti - objasnila je Beoković, dodajući da će u sredu i četvrtak mobilni timovi biti u Čantaviru i Bajmoku. - Težište će biti na revakcinaciji građana, ali ćemo poneti i određeni broj prvih doza, tako da oni koji su zainteresovani, mogu da iskoriste priliku i da se vakcinišu.

Imunizacija se odvija u kontinuitetu, dve ambulante opšte medicine počele s radomPad se oseti i u Kovid ambulanti, gde se dnevno obavi ukupno oko 40 pregleda, kako prvih, tako i kontrolnih, a od testiranih pacijenata najčešće bude pozitivan jedan ili nijedan.

- To još ne znači da se valja opuštati, jer i kad pogledamo situaciju u okruženju, virus svugde cirkuliše, tako da i kod nas još postoji. Zaista radimo u jednom mirnom periodu, ali smo na oprezu i još uvek održavamo radno vreme od 7 do 22 časa - istakla je Beoković.

Zbog smanjenog pritiska na Kovid ambulantu i punkt za imunizaciju, smanjio se i broj zdravstvenih radnika koji su angažovani na ovim poslovima, što je otvorilo mogućnost da se rad opšte medicine i pedijatrije pojača i otvore ambulante koje su dugo bile nedostupne građanima.

- Otvorili smo ove nedelje dve ambulante na veliko zadovoljstvo naših pacijenata. To su ambulante Ogranak 7 na Trgu žrtava fašizma i ambulanta Veliki Radanovac, koja zaista dugo nije radila i meštani su bili u izuzetnom zahtevu da se ponovo otvori. Ostale su još ambulanta Mala Bosna, koja je zatvorena zbog neuslovnog objekta, a ambulanta Ogranak 3 ne radi jer smo tamo prebacili specijalističko-konsultativnu delatnost zbog Kovid ambulante - pojasnila je Beoković.

Imunizacija se odvija u kontinuitetu, dve ambulante opšte medicine počele s radomOd početka masovne imunizacije u Subotici je podeljeno ukupno 88.000 doza neke od četiri raspoložive vakcine, a 43.300 sugrađana je kompletno imunizovano, što čini oko 39 odsto odraslog stanovništva našeg grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2607
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.