Komentara: 16
Pregleda: 7508

Imigranti nisu više u Fontani

23.02.2012. u 15:22h
Izvor: RTV Yueco
Imigranti nisu više u Fontani

Objekat restorana Fontana na Paliću gde su privremeno bili smešteni ilegalni migranti je prazan. Jutros je policija odvela imigrante koje je zatekla u objektu, kako bi utvrdili osnov njihovog boravka u Srbiji. Kako yueko nezvanično saznaje, oko 50 imigranata je transpotrovano za Padinsku skelu i u Makedoniju. Da je grad prepun ilegalnih migranata prvi put je ukazala yueko televizija još prošlog leta kada je primetila grupu Libijaca, Avganistanaca i Pakistanaca u naselju Prozivka. Nakon toga, nacionalni mediji su počeli da se bave ovim problemom.

Kod “Fontane” smo sreli aktivisti Istočne Evropske misije koji proteklih šest meseci pomažu imigrantima kao humanitarna organizacija. Potvrdili su da nema više imigranata i čekaju da vide šta dalje, jer je sada to pravno pitanje.

Prema našim informacijama imigranti su bili upozoreni da kada bude prestala vanredna situacija u zemlji da se “pravila menjaju”. U objektu “Fontana” u jednom momentu je bilo smešteno 200 Pakistanaca, Avganistana, Libijaca, Indijaca i drugih imigranata kojima je Srbija samo tranzitna zemlja jer žele da odu u Nemačku, Englesku, Francusku i druge zemlje Evropske unije.

Kako smo nezvanično saznali pojedini imigranti se kriju na deponiji ili Paliću od policije.U Srbiji je podneto 2700 zahteva za dobijanje azila u našoj zemlji.

Imigranti najčešće dolaze u Srbiju tako što prelaze granicu sa Makedonijom u koju dolaze iz Grčke, a krajnja destinacija su im zemlje Evropske unije. Kontrola na graničnim prelazima ka Mađarskoj je u poslednje vreme strožija, ali prema Sporazumu o readmisiji koji su ratifikovale zemlje EU, ali i Srbija, imigranti se vraćaju u našu zemlju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 7508

Povezana vest

Povezane teme

imigranti

restoran fontana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.