Komentara: 3
Pregleda: 3551

Ima još mesta na Građevinskom fakultetu

19.07.2012. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Završen je prvi upisni rok na Građevinskom fakultetu u Subotici. Po svemu sudeći na fakultetu nisu zadovoljni odazivom studenata, s obzirom na to da se od 69 prijavljenih, upisalo svega 53-troje. Iako na istom fakultetu u Novom Sadu i Beogradu ima previše prijavljenih studenata, za koje dovoljno nema mesta, na Građevinskom fakultetu u Subotici još uvek ima mesta i na budžetu. Na fakultetu kažu da se nadaju da će se stanje popraviti u drugom upisnom roku.
Ima još mesta na Građevinskom fakultetu

Neki prosek koji je ranijih godina ovaj faklutet upisivao, bilo je između 90 i 100 studenata. Prošle godine, taj broj se smanjio na 70, dok je ove godine u prvom krugu upisano svega 53 studenta.

Na fakultetu kažu da studenti širom Srbije generalno malo znaju o Građevinskom fakultetu u Subotici, jer su oni deo Novosadskog univerziteta, pa uglavnom svi odlaze u Novi Sad. Iako su uslovi u Subotici povoljni, kao što je siguran studentski dom za sve koji su na budžetu, još uvek ima mnogo praznih mesta.

Građevinski fakultet ove godine nudi klasične smerove, kao što su konstrukcije i materijali na osnovnim akademskim studijama i hidrotehnika i vodoinžinjerstvo okoline, dok na master studijama postoje, osim dva osnovna, moduli stambenog projektovanja i saobraćajnice. Prijave za drugi upisni rok su 3. i 4. septembra, a prijemni će biti održan 7. septembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3551
Povezane teme

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.