Komentara: 61
Pregleda: 15179

Ilija Tatić novi direktor Otvorenog univerziteta

08.10.2014. u 20:10h
Izvor: RTV Yueco
Ilija Tatić, dosadašnji novinar subotičke City televizije, izabran je za novog direktora Otvorenog univerziteta u Subotici, kuće koja organizuje Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu.
Ilija Tatić novi direktor Otvorenog univerziteta

Kako je izjavio Gojko Radić, predsednik Skupštine Otvorenog univerziteta, Tatić je na ovu funkciju izabran jednoglasno od strane osam od devet prisutnih članova skupštine ove institucije na njenoj današnjoj sednici.

Tridesetdvogodišnji Tatić je, prema Radićevim rečima, nestranačka ličnost izabrana među više kandidata, što je po njegovoj oceni za instituciju kakva je Otvoreni univerzitet dobro rešenje.

“Nakon toliko galame i bespotrebnog dizanja prašine jednoglasno je izabrana nestranačka ličnost. Radi se o mladom, obrazovanom čoveku kojem smo pružili priliku i od njega zavisi kako će se snalaziti, a mi ćemo mu pomoći” – rekao je Radić.

Imenovanje Tatića usledilo je nakon što su Odlukom Vlade Srbije, koja je osnivač univerziteta, imenovani novi članovi Skupštine OU, koje su dosadašnji rukovodioci univerziteta, na konferencijama za štampu u Subotici i Beogradu, ocenili kao nekompetentne.

Zbog promena na Otvorenom univerzitetu svoju zabrinutost izrazio je i direktor Festivala evropskog filma Radoslav Zelenović.

Ovim povodom, kako je ranije rečeno, saveti oba festivala, čiji su predsednici Ljubivoje Ršumović i Mira Banjac, u pismu premijeru Vučiću najavili su svoje ostavke ukoliko se ova situacija ne razreši.

Novi članovi Skupštine UO Otvorenog univerziteta po odluci Vlade Srbije od 15. jula su: Iskra Popović, Paulina Milanković, Marina Topalov, Aleksandra Vojnić Tunić, Sanja Simić, Anica Milić, Milan Ljubostinja i Mihalj Vermeš, dok je Gojko Radić postavljen za predsednika skupštine. Prema nezvaničnim informacijama, prvih osam su članovi SNS-a, a Vermeš je član SPS-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 61
Pregleda: 15179

Povezana vest

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

festival evropskog filma palić

gojko radić

međunarodni festival pozorišta za decu

radoslav zelenović

mira banjac

ljubivoje ršumović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.