Komentara: 33
Pregleda: 11595

Ilegalni migranti napali čuvara

10.11.2011. u 17:07h
Izvor: Magyar Szó
Ilegalni migranti napali čuvara

Grupa ilegalnih migranata fizički je u subotu uveče napala čuvara subotičke ciglane Dušana Preradovića i naneli mu povrede. Preradović je juče otpušten iz subotičke Opšte bolnice sa dijagnozom naprsnuća rebara, povredama glave i nagnječenjima.

Preradović, koji kao čuvar radi i živi u krugu subotičke ciglane, rekao je da su u subotu predveče četiri migranta pojavili tražeći da napune svoje mobilne telefone i da su, nakon što je to odbio, postali nasilni, zbog čega je pozvao i policiju. – Policajci su i izašli i zajedno smo otišli do šume gde su migranti podigli šatore. Kada smo čuli vrisku, uključio sam baterijsku lampu koja ima dosta dugačak svetlosni snop.

Policajci su uočilu da je više njih, naoružanih toljagama, krenulo ka nama. Okrenuli smo se, policajci su uspeli da uteknu i odu po pomoć, ali su mene nečim udarili u glavu i pao sam. Bio sam pri svesti i da ne govorim kakve sam bolove preživljavao. Uzeli su mi mobilni telefon i novac iz džepa. Posle su došli drugi i podigli me i samo pokazivali da bežim. Ali, kako sam mogao da bežim, nisam mogao ni da dišem, dva su mi rebra naprsla – ispričao je napadnuti čuvar.

Dodao je da su posle stigli policajci sa pojačanjem, koji su pozvali i hitnu pomoć. –Kada su stigli policajci, bilo je tu svega, jedan policajac je i povređen dok se situacija nije smirila – posvedočio je još Preradović, napominjući da sada živi u strahu, budući da se fabrički ulaz ne može pošteno ni da zaključa i da je noću sam, da se ulaz lako može provaliti, te da ne može sam da se odbrani. – Bila su ovde dva inspektora i predložili su da se na nedelju dana povučem negde, na nekom drugom mestu. Ali, kuda da idem, nemam nikog ovde – posvedočio je Preradović, navodeći da je i sam izbeglica, da je došao ovamo iz Hrvatske 1995. godine.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 11595

Povezana vest

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

migranti

migranti u subotici

emigranti

napad na čuvara

napadi migranata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.