Komentara: 6
Pregleda: 3706

Igraonici "Abrakadabra" potrebna obnova

02.07.2021. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "ZaJedno" pozvalo je društveno odgovorna preduzeća, ustanove i sve sugrađane dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, donacijama pomognu obnovu igraonice "Abrakadabra", koja već 20 godina pruža podršku mališanima sa psihofizičkim smetnjama u razvoju.
Igraonici "Abrakadabra" potrebna obnova

Pre dve decenije, u podrumskim prostorijama u Ulici Đure Đakovića 23, Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama u razvoju "ZaJedno" je otvorilo igraonicu "Abrakadabra" i tako započelo jedan pionirski, odgovoran i čudesan put podrške deci i omladini sa smetnjama u razvoju, roditeljima, starateljima, braći i sestrama, kroz igru i različite aktivnosti. Prateći i podržavajući inkluzivne programe, u "Abrakadabri" su počeli da se susreću, igraju i prilagođavaju deca i odrasli sa i bez smetnji, čime je ova igraonica postala mesto gde različitost ima smisla i svoju svrhu, mesto dečije radosti, stimulacije i maštovitosti.

- Zidovi "Abrakadabre" čuvaju tajne upoznavanja, zajedničkih druženja, neke igračke su od upotrebe "završile svoj životni vek", ižuljani parket pamti bebe koje su propuzavale i prohodavale, prvo spuštanje niz tobogan. Deca, tinejdžeri, mame, bake i deke i more saradnika, volontera, ljudi dobre volje, svi oni čine smisao bitisanja "Abrakadabre", opravdavaju njeno postojanje i podstiču da se dalje stvara i kreira ovaj čudesni svet zajedništva - navode iz Udruženja "Zajedno".

Igraonici "Abrakadabra" potrebna obnovaKako dodaju, "Abrakadabra" je sada "devojka u najboljim godinama", ali je malo oronula, zbog čega je igraonicu potrebno osvežiti, podmladiti i renovirati. Vlaga se širi, prozori propuštaju prašinu i zvukove, parket je pohaban, a igračke traže da odu u "zasluženu penziju".

- Dragi prijatelji, "Abrakadabra" treba vašu pomoć. Molimo sve bake, deke, roditelje, prijatelje da zajedničkom akcijom ulepšamo našu igraonicu, da pronađemo sredstva, materijale, donacije, da je kompletno renoviramo i tako "umivenu" ponudimo nekim novim klincima da uživaju, da se igraju, da uče i da se druže, a "starim", vernim članovima pokažemo šta se sve još može, da ponudimo kvalitetniji i zdraviji prostor - pozvali su iz Udruženja "ZaJedno".

Igraonici "Abrakadabra" potrebna obnovaSvi koji su u mogućnosti i žele da pomognu, za detaljnije informacije se mogu obratiti Snežani Maravić (062/967-01-61) i Radenku Martiću (065/2-577-516).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3706

Povezana vest

Povezane teme

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.