Komentara: 0
Pregleda: 5747

Igraonica “Zlatna kapija” u MKC Nepker

22.10.2012. u 19:11h
Izvor: SuMedija
U okviru Mađarskog kulturnog centra „Nepker” šest godina postoji igraonica „Zlatna kapija” za decu od tri do šest godina. U njoj se deca kroz zanimljive igre koje vode vaspitači i pedagozi upozaju sa mađarskim jezikom i tradicijom.
Igraonica “Zlatna kapija” u MKC Nepker

Od novembra će osim utorkom, deca u igraonicu moći da dolaze i četvrtkom od 17 do 19 časova.

- Odlučili smo se da uvedemo još jedan termin, kako bi deca imala priliku da se više igraju i nauče. Osim igranja sa igračkama, upoznavanja sa mađarskom tradicijom kroz mnogobrojne igre, za decu smo organizovali upoznavanje ostalih radionica i sekcija koje imamo u MKC „Nepker”. Oni su obišli folklornu sekciju gde su se upoznali sa nastupom na sceni, a bili su i u školi crtanja.

Deca iz igraonice imaju svoju tačku na Božićnom koncertu i programu koji pripremamo za kraj godine. Upoznajemo ih sa svim kako bi imali manji strah na bini i kako bi se zainteresovali za neku sekciju. Sa decom rade pedagozi Tamara Brezovski, Anamarija Baranji i Judit Nađ - kaže Hajnalka Bodrogi, koordinator programa u MKC „Nepker”, dodajući da je ovo igraonica u koju dolaze deca svih nacionalnosti.

Igraonica Zlatna kapija - MKC Nepker

na fotografiji: Hajnalka Bodrogi i deca u Igraonici "Zlatna Kapija" u MKC Nepker

Kako bi upotpunili program u igraonici, organizatori su odlučili da organizuju i rođendanske proslave.

- Rođendanska slavlja pripremamo na malo drugačiji način. Proslave traju dva sata i tu deca mogu da se igraju igračkama, animatori sa decom igraju mađarske narodne igre, zatim na papiru i kartonu prave zanimljive radove koje mogu da ponesu kući. Za roditelje imamo posebnu prostoriju, ali bih istakla da se njihov boravak ne naplaćuje, već se dodatno naplaćuje ukoliko uz roditelje na proslavu dolazi i rodbina. Svi koji žele da dogovore proslavu rođendana mogu to učiniti na telefon 557033 ili lično u prostorijama MKC „Nepker”.

U „Nepkeru” deca imaju priliku da pohađaju sekcije ručnih rodova i umetničkih zanata, sekciju za narodni ples, ali i da se upoznaju sa glumom u dramskom stidiju.

- Imamo odličnu saradnju sa Osnovni školama „Jovan Jovanović Zmaj” i „Sečenji Ištvan” čiji učenici od prvog do četvrtog razreda u okviru izbornog predmeta Narodna tradicija dolaze kod nas gde se upoznaju sa ručnim radovima i umetničkim zanatima. Deca su zadovoljna onim što rade i drago nam je što možemo da izađemo u susret. Pozvala bih sve zainteresovane škole da nam se jave da proširimo saradnju i deci omogućimo da nauče nešto novo — kaže Hajnalka Bodrogi.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5747
Povezane teme

MKC Nepker

igraonica za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.