Komentara: 49
Pregleda: 6908

Ideja o Vojvodini kao republici je nedopustiva, kaže Dačić

14.04.2012. u 21:44h
Izvor: RTV Yueco
Kandidat Socijalističke partije Srbije za predsednika Republike Ivica Dačić poručio je na predizbornom skupu koji je održan u Subotici da u proteklih deset godina nikada nije bilo manje međunacionalnih incidenata nego sada. U svom obraćanju prisutnima on je rekao da koalicija SPS, PUPS i Jedinstvena Srbija imaju jedan zajednički cilj, a to je da se zemlja očisti od kriminala. Srbija treba da ima jasnu politiku gde se nalazi i kuda ide. Dačić je na predizbornom skupu poručio i to da su ideje o Vojvodini kao republici nedopustive.
Ideja o Vojvodini kao republici je nedopustiva, kaže Dačić

U Hali sportova održan je predizborni skup koalicije Socijalističke partije Srbije, PUPS-a i jedinstvene Srbije. Na skupu je kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije, Ivica Dačić istakao da nikada nisu sporili autonomiju Vojvodine, ali da ona ne sme imati za cilj razbijanje Srbije. U borbi protiv korupcije je najbitnije da se donesu zakonska rešenja u skladu sa standardima Evropske unije. Dačić je kazao i to da se ne bori da bi krao, nego da bi kao ministar policije mogao da hapsi one koji kradu.

Potpredsednica SPS Slavica Đukić - Dejanović, koja je predsednica parlamenta i zamenjuje predsednika Republike pozvala je građane da podrže njihovu listu i zaokruže broj 7. Kandidat koalicije za vojvođanskog premijera Dušan Bajatović je rekao da je problem što se u Srbiji sve rešava marketingom i da se resursi Vojvodine ne koriste dovoljno.Nema razlike između gladnog Srbina i gladnog Mađara, kao i nezaposlenosti katolika, pravoslavca i muslimana, istakao je Bajatović.

Na skupu u Subotici su se obratili i potpredsednik SPS Žarko Obradović, kao i koalicioni partneri lider JS Dragan Marković i potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić. Skupu se obratio i predsednik Gradskog odbora SPS-a, Rodoljub Đurić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 dana
Komentara: 49
Pregleda: 6908
Povezane teme

hala sportova subotica

socijalistička partija srbije

Ivica Dačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.