• Pregleda: 3133

I subotički advokati u obustavi rada

I subotički advokati u obustavi rada

Zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu, i subotički advokati obustavili su rad. Potpuna obustava rada će trajati do kraja nedelje, te advokati neće pristupati na ročišta za glavnu raspravu i glavne pretrese pred sudovima, neće pristupati pred tužilaštvima u istražnim postupcima i postupcima pregovora oko primene oportuniteta ili sporazuma o krivici.

- Tokom obustave rada, advokati će dostavljati sudovima, tužilaštvima i drugim organima samo podneske vezane za rokove i zaštitu maloletnih lica. Sve drugo neće biti predmet bilo kakvih radnji advokata. Ovim protestom želimo da skrenemo pažnju javnosti da je advokatura jedan rizičan posao i da se advokati u Srbiji svakodnevno suočavaju sa problemima u obavljanju svoje profesionalne delatnosti, a cilj je zaštita osnovnih ljudskih prava i sloboda, te obezbeđivanje funkcionisanja pravde - rekao je Martin Bačić, predsednik Ogranka Advokatske komore u Subotici, u izjavi za RTV Yueco.

Advokati u ovom periodu neće pristupati ni pred organima uprave, javnim beležnicima i privatnim izvršiteljima, kao ni u policiju u pretkrivičnim postupcima, osim u slučaju prijema rešenja o zadržavanju i saslušanja pred sudom povodom određivanja pritvora.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Mozakss Odgovori
A narod od kojeg zivite,treba da ceka na pravdu decenijama?
Solidarisete se zbog kolege,da,razumem.vas.ali kad ne/donosite odluke koje treba da unesu pravdu onda se trudite da se sve rastegne u nedogled
CileMile Odgovori
Zato pazite ko su Vam sticenici. Cast izuzetcima.
Realan, (Anti)sistem Odgovori
I advokatima je, konačno, odzvonilo. O glavu im se obila "pravičnost" koju su zastupali. Kako seješ...
Petar Lakovic Odgovori
А када настрада полицајац ,сахрана о трошку државе,речи утехе и заборав за 2-3 дана ! Није у реду убити било кога и подржавам солидарнист колега покојног адвоката АЛИ мило им је узимати паре од свакојаког шљама.... Ко са ђаволом тикве сади...... Надам се да ће се починилац и наручилац убиства брзо пронаћи али и онда ће ОН имати право на адвоката ееее биће папрена тарифа! П.С. јел зна неко неког "скромног" адвоката,онако да вози ауто 2004-2006 годиште,има стамбени кредит за двособан стан....?
Sistem te laze Odgovori
Daj Boze da ubrzo uhvate pocinioca. Pitam se, da li ce ga braniti advokat za dobru lovu? (Nego sta).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.