Komentara: 5
Pregleda: 3631

I subotički advokati u obustavi rada

01.08.2018. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
I subotički advokati u obustavi rada

Zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu, i subotički advokati obustavili su rad. Potpuna obustava rada će trajati do kraja nedelje, te advokati neće pristupati na ročišta za glavnu raspravu i glavne pretrese pred sudovima, neće pristupati pred tužilaštvima u istražnim postupcima i postupcima pregovora oko primene oportuniteta ili sporazuma o krivici.

- Tokom obustave rada, advokati će dostavljati sudovima, tužilaštvima i drugim organima samo podneske vezane za rokove i zaštitu maloletnih lica. Sve drugo neće biti predmet bilo kakvih radnji advokata. Ovim protestom želimo da skrenemo pažnju javnosti da je advokatura jedan rizičan posao i da se advokati u Srbiji svakodnevno suočavaju sa problemima u obavljanju svoje profesionalne delatnosti, a cilj je zaštita osnovnih ljudskih prava i sloboda, te obezbeđivanje funkcionisanja pravde - rekao je Martin Bačić, predsednik Ogranka Advokatske komore u Subotici, u izjavi za RTV Yueco.

Advokati u ovom periodu neće pristupati ni pred organima uprave, javnim beležnicima i privatnim izvršiteljima, kao ni u policiju u pretkrivičnim postupcima, osim u slučaju prijema rešenja o zadržavanju i saslušanja pred sudom povodom određivanja pritvora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3631
Povezane teme

advokatska komora Subotica

protest

obustava rada

advokati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.