• Pregleda: 3288

I dalje neizvesna sudbina betonskog skeleta

I dalje neizvesna sudbina betonskog skeleta

Betonska konstrukcija u centru grada popularno nazvana “kostur” koja već 60 godina ruži centar grada konačno će promenom detaljnog urbanističkog plana dobiti svoju svrhu izgradnjom objekta za kulturu. Planeri Zavoda za urbanizam su izradili Plan detaljne regulacije koji je prošao javni uvid i Komisija za planove ga je usvojila. Na jednoj od narednih sednica će se naći i pred odbornicima lokalnog parlamenta. Sa druge strane, grad se i dalje spori sa firmom "Holtek" za prostor.

Izmenom plana detaljne regulacije na mestu gde se nalazi skelet pored Otvorenog univerziteta treba da se izgradi objekat za kulturu. Pre šest decenija, kada se objekat gradio bilo je u planu da se pored zgrade Otvorenog univerziteta izgradi bioskop sa 600 mesta, međutim izbio je požar i skelet je ostao tako da ruži izgled grada. Prostor je postao stecište narkomana i beskućnika, prepuno smeća.

Vršilac dužnosti gradskog javnog pravobranioca kaže da je u poslednjem trenutku firma "Holtek" odustala od medijacije, tako da se predmet vraća na Privredni sud. Bez obzira na to, promenjena je namena zemljištu u zoni skeleta.

Kada je propao pokušaj da se izgradi bioskopska sala postojala su razna rešenja, među kojima je i gradnja desetospratnice. Sledeći korak je da se plan nađe pred odbornicima lokalnog parlamenta nakon čega bi skelet mogao da bude srušen. Prošle godine je bilo najavljeno rušenje objekta za 1. oktobar, ali je zbog spora sa firmom "Holtek" to prolongirano. Pre 15 godina sklopljen je sporazum sa ''Holtekom” koji je trebalo da izgradi desetospratnicu, a grad je trebalo da ukloni betonsku konstrukciju. Kako objekat nije uklonjen ''Holtek'' je pre tri godine tužio grad i tražio nadoknadu štete.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Always Ultra Odgovori
Dakle, nista novo i ovo je vec dosadna prica! Sta ce biti sa novijim skeletom u centru grada i sa Z.fontanom??
Pera kojot Odgovori
Pompezno je najavljeno "Konacno rusenje skeleta u centru Subotice" 11 maja 2010. godine.
http://www.youtube.com/watch?v=0Tx0mi9ypEY&feature=related

Još jedno od datih obećanja dotičnog a da nije urađeno. Stručnost ispred politike. Svaka Vam je na mestu
Gordana Trbojevic Odgovori
"Na istoku stare price na zapadu nista novo"E kod nas kao u pesmi stare price po sistemu "Ko svabo tra la la"Always Ultra ima pravo sta je sa ovim modernim kosturima iz 21.veka i zelenom fontanom i sa jos mnogo rusevina u centru grada.To je sve velika sramota za ovaj grad koji zasluzuje mnogo vise.Treba se boriti za ovaj grad ali nema ocigledno niko niti gradske vlasti ni turisticka organizacija ne znam sto ce nam onda ti organi vlasti za slikanje i primanje drzavne plate mozda?Kada krenes 10 metara od gradske kuce jezivo na koju god stranu okrenes ispucale staze,rusevine starih zgrada i tome slicno.Tezimo ka ulasku u EU to je u redu ali koliko smo daleko od toga to niko nije svestan.
su024a Odgovori
zavrsite skelet na korzou prvo, molim vas! ko sto kaze narod, ne trci pred rudu..
Always Ultra Odgovori
I ja se mislim- ako nemaju volje da ga sruse, mozda im je i zao, kako se niko ne seti da recimo pozove neke umetnike da ga ukrase, da sluzi necemu lepom, da ga okite saksijama cveca kao kavez na Z Dj platou... Ozbiljno!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.