Komentara: 5
Pregleda: 3897

I dalje neizvesna sudbina betonskog skeleta

15.09.2011. u 02:19h
Izvor: RTV Yueco
I dalje neizvesna sudbina betonskog skeleta

Betonska konstrukcija u centru grada popularno nazvana “kostur” koja već 60 godina ruži centar grada konačno će promenom detaljnog urbanističkog plana dobiti svoju svrhu izgradnjom objekta za kulturu. Planeri Zavoda za urbanizam su izradili Plan detaljne regulacije koji je prošao javni uvid i Komisija za planove ga je usvojila. Na jednoj od narednih sednica će se naći i pred odbornicima lokalnog parlamenta. Sa druge strane, grad se i dalje spori sa firmom "Holtek" za prostor.

Izmenom plana detaljne regulacije na mestu gde se nalazi skelet pored Otvorenog univerziteta treba da se izgradi objekat za kulturu. Pre šest decenija, kada se objekat gradio bilo je u planu da se pored zgrade Otvorenog univerziteta izgradi bioskop sa 600 mesta, međutim izbio je požar i skelet je ostao tako da ruži izgled grada. Prostor je postao stecište narkomana i beskućnika, prepuno smeća.

Vršilac dužnosti gradskog javnog pravobranioca kaže da je u poslednjem trenutku firma "Holtek" odustala od medijacije, tako da se predmet vraća na Privredni sud. Bez obzira na to, promenjena je namena zemljištu u zoni skeleta.

Kada je propao pokušaj da se izgradi bioskopska sala postojala su razna rešenja, među kojima je i gradnja desetospratnice. Sledeći korak je da se plan nađe pred odbornicima lokalnog parlamenta nakon čega bi skelet mogao da bude srušen. Prošle godine je bilo najavljeno rušenje objekta za 1. oktobar, ali je zbog spora sa firmom "Holtek" to prolongirano. Pre 15 godina sklopljen je sporazum sa ''Holtekom” koji je trebalo da izgradi desetospratnicu, a grad je trebalo da ukloni betonsku konstrukciju. Kako objekat nije uklonjen ''Holtek'' je pre tri godine tužio grad i tražio nadoknadu štete.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3897

Povezana vest

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

betonski skelet

betonski kostur

betonska konstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.