• Pregleda: 6484

Humanitarni koncert za decu sa Kosmeta - Dušan Svilar, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević...

Sutra od 19 časova u Narodnom pozorištu (zgrada Jadran) održaće se koncert za mališane iz Gnjilana sa Kosova i Metohije na kojem će pevati Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Milica Dugalić, Nikola Urošević Gedža i Dušan Svilar.
Humanitarni koncert za decu sa Kosmeta - Dušan Svilar, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević...

Za mališane iz udruženja "Dečja radost" iz Gnjilana pevaće poznata imena narodne i izvorne muzike kao što su Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Milica Dugalić, Nikola Urošević Gedža i naš sugrađanin Dušan Svilar.

Izvođače će pratiti Narodni orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Vlade Panovića. Voditelj programa će biti Vanja Bulić.

Estradna umetnica Merima Njegomir izjavila je da će sa zadovoljstvom pevati za decu sa Kosova koji su prethodnih nedelju dana tradicionalno gosti našeg grada napominjući da će koncert trajati oko dva časa, a na repertoaru će se naći najlepše domaće narodne i izvorne pesme.

- "Pevaću svoje hitove i jednu pesmu sa Kosova. Drago nam je što će nam se na sceni Narodnog pozorišta pridružiti i talentovani pevač iz Subotice Dušan Svilar." - izjavila je Merima Njegomir.

Svilar će tako posle preksinoćnjeg nastupa na koncertu Subotičke filharmonije povodom proslave Dana grada ponovo zapevati sutra naveče, ovaj put sa poznatim imenima narodne muzike, a cilj je i više nego plemenit.

- "Ovo je prvi veći koncert organizovan za decu sa Kosova u Subotici. Drago mi je što su se odazvale moje starije kolege iz drugih gradova, kao i orkestar RTS i svojim učešćem ovoj manifestaciji dali podršku. Na ovakvim manifestacijama, nama veoma dragim, učestvujemo rado. Prošle godine, pored koncerta u Moskvi, održao sam još jedan nastup u gradu Dolgoprudnый (u Moskovskoj oblasti) gde su odsela deca sa Kosova i gde im je bio organizovan rusko - srpski koncert. Sudeći po tome, očekujem da će i ovaj koncert da prođe super. Lepo je razmeniti stihove, osmeh, radost i sreću sa njima. " - izjavio je popularni subotički pevač

Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.  Dan kasnije za decu iz Gnjilana organizovan je celodnevni izlet u Kikindu, a u subotu boravak na salašu Đorđević na Paliću.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
mimi Odgovori
cena ulaznice ?
Uki Odgovori
Gde se kupuju ulaznice i koja je cena?
Neša... Odgovori
Koncert će biti u održan u NARODNOM POZORIŠTU u zgradi bioskopa JADRAN???

Čemu onda služi upravo "svečano" otvorena nova zgrada? Za slikanje? Za foliranje? Za farsu? Za zamajavanje građana?

Ako koncert ne može da se održi u PRAVOJ zgradi Narodnog pozorišta, a ne očito može, šta se nalazi iza lepo sređene fasade? Isto što se nalazi iza svih partokratskih fasada. NIŠTA!
nata Odgovori
taj ko obljavljulje ova dogadjanja?da ne misli mozda da cena?i mesto prodaja karata,isto bitna informacija???
Daddy Odgovori
Bas lepo!


A prisustvo Merime Njegomir ce uvelicati ovaj humanitarni dogadjaj,
Sojic Odgovori
Sve zaboravljeni pevaci
mimi Odgovori
ehh dokoni čitaoci,na najprostije pitanje se lajkuje i to negativno....umesto da odgovorite napostavljeno pitanje ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.