• Pregleda: 1801

Humanitarni bal za mališane u dnevnom boravku "Lurko kuće"

Peti humanitarni bal, u organizaciji Udruženja „Kraljevina Srbija“ biće održan u nedelju, 3. decembra od 11 časova u Dečjem pozorištu. Prihod od prodatih ulaznica namenjen je mališanima u dnevnom boravku „Lurko kuće“ na Hajdukovu.
Humanitarni bal za mališane u dnevnom boravku "Lurko kuće"

U okviru programa  biće izvedena i predstava za decu, a organizatori najavljuju da učesnike očekuju brojna iznenađenja.

- Naši mali sugrađani će moći da izvedu neki ples u holu Dečejg pozorišta, pripremili smo im posluženja, kao i kraljevsku tortu. Ulaznice za bal se mogu kupiti  na blagajni Dečjeg pozorišta po ceni od 200 dinara, a tu će biti postavljena i kutija za dobrovoljne priloge. Pozivamo sve sugrađane da dođu i podrže našu humanitarnu akciju i da na taj način pomognemo našim malim sugrađanima sa Hajdukova – poručio je Dragan Matović, predsednik  Udruženja Kraljevina Srbija iz Subotice.

U Lurko kući na Hajdukovu o deci iz socijalno ugroženih porodica brinu volonteri, sa idejom da im ulepšaju detinjstvo. Dnevni boravak za decu, uzrasta od 4 do 14 godina, od 2008. godine funkcioniše zahvaljujući donacijama, te je prema rečima Đenđike Kovač Šebešćen svaka pomoć dobrodošla.

- Imamo 22 dece trenutno u kući. Pomažemo im u učenju, ishrani, a vodimo ih i na ekskurzije. Svaka pomoć nam mnogo znači. Najpotrebnija nam je hrana, ali i garderoba, obuća, ćebad,  školski pribor, igračke, kao i sredstva za higijenu – objasnila je Kovač Šebešćen.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.