Komentara: 1
Pregleda: 7474
Foto

Humanitarna trka Deda Mrazeva u subotu

05.12.2016. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Osamnaesta po redu trka Deda Mrazeva biće održana u subotu, 10. decembra na Paliću. Start trke je u 11 časova ispred Velike terase, na kojoj će ove godine biti održan i prateći program namenjen najmlađima.
Humanitarna trka Deda Mrazeva u subotu

Učesnici tradicionalne trke će, bez obzira na godine starosti, trčati ili šetati po kružnoj stazi sat vremena, a jedini uslov je da imaju kapu ili kostim Deda Mraza. Startne brojeve za trku, zainteresovani građani mogu dobiti svakog dana u periodu od 16 do 17 časova na Ženskom štrandu na Paliću. Trka će ove godine imati humanitarni karakter.

-Želimo da pomognemo momku Slavku Adamovu, koji je zauzeo treće mesto u Evropi u paratekvondou. Slavko je bio učesnik na jednom polumaratonu. Takmičio na specijalnom biciklu, koji nije bio namenjen njegovim mogućnostima, jer je on rođen bez gornjih ekstremiteta. Zato je ideja da mu pomognemo i kupimo bicikl koji će mu odgovarati. Ima puno onih koji žele da pomognu. Prihod će ići i za pomoć odraslim korisnicima „Kolevke“, koji su zahvaljujući našoj trci u junu uspeli da otputuju na letovanje. Sada ćemo im pomoći da bar jednom u životu odu na zimovanje - kaže Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije.

U okviru pratećeg programa, u konferencijskoj sali Velike terase biće otvorena izložba dečjih likovnih radova i Novogodišnji vašar, čiji je organizator MZ Palić.

- Organizovali smo likovni konkurs za decu, do četvrtka bi trebalo dostaviti dečje likovne radove na temu trka Deda Mrazeva ili na temu zime, u kancelariji MZ Palić. Učesnike čekamo u 9 časova, kada će biti proglašenje rezultata likovnog konkursa. Svako dete će dobiti diplomu za učeće, a za šest najboljih obezbedili smo nagrade. Posle toga deca ostaju u sali i sledi kreativna radionica. Cilj je da se pripremaju za praznike, praviće ukrase. I ovaj program je besplatan - kaže Ana Čisar Molnar iz MZ Palić- Novina ove godine je što su deca palićkih vrtića „Kalimero“ i „Kekec“ pripremila ukrase za Božić i Novu godinu, te predmete će posetioci moći da kupe. Donirana sredstva će Savet roditelja uložiti u kupovinu igračaka za decu i u materijal za didaktičke predmete, koji su potrebni za kvalitetniji boravak u vrtiću.

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova" Najava manifestacije "Trka Deda Mrazova"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 7474

Povezana vest

Povezane teme

trka deda mrazova

trka deda mrazeva

elvira janoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.