• Pregleda: 5901

Na Paliću održana Trka Deda Mrazeva

Tradicionalna Trka Deda Mrazeva održana je juče, po 18. put, na Paliću. Jedna od omiljenih zimskih manifestacija u punoletstvo je ušla na najlepši način – sa više od dve hiljade učesnika svih generacija, a po prvi put imala je humanitarni karakter.
Na Paliću održana Trka Deda Mrazeva

Kupovinom startnih brojeva, u iznosu od sto dinara, takmičari su dali svoj prilog za pomoć Slavku Adamovu, našem sugrađaninu bez ruku i reprezentativcu u paratekvondou,  kao i odraslim korisnicima dnevnog boravka u Domu „Kolevka“.

Organizatori trke  su preduzeće „Park Palić“, Ultramaraton klub „Paligo Palus“ sa Palića, Mesna zajednica „Palić“ i Grad Subotica.

- Kada smo počinjali, bilo nas je pet, šest, trka je iz godine u godinu rasla i sada je divno videti ovako veliki broj učesnika. Mnogi su je nestrpljivo čekali – kaže Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije. - Ovogodišnja trka je humanitarnog karaktera. Želimo da pomognemo Slavku da ostvari svoj san i dobije bicikl na tri točka, kojim se upravlja nogama, i da uz pomoć njega počne da se takmiči u biciklizmu. Njegova cena je oko 6.000 evra, ali nekoliko kompanija je obećalo da će pomoći i  nadamo se da će njegova želja uskoro biti ispunjena.

Za ovu trku nema starosnih granica, a jedini uslov za učešče bila je kapa najpoznatijeg stanovnika Laponije. Sa starta ispred Velike terase krenuli su kako oni najmlađi, još uvek u pelenama i u kolicima, nešto starija deca, školaraci, tako i odrasli, penzioneri, osobe sa invaliditetom, profesionalni sportisti i rekreativci...

U trci punoj smeha i radosti učestvovala je i zamenica gradonačelnika Timea Horvat, koja je istakla da ova trka okuplja sve naše sugrađane, promoviše zdrav način života a ove godine ima humanitarni karakter. 

- Svi učesnici trke pomažu našem sugrađaninu Slavku Adamovu, koji je zauzeo treće mesto u Evropi u paratekvondou. Svim učesnicima trke želim uspešan start, brze korake, dobro trčanje i lepu šetnju na predstojećoj ruti – rekla je Timea Horvat i presekla startnu vrpcu.

U ovoj trci svi su pobednici. Svi koji su sa startnim brojem stigli do cilja dobili su zasluženu medalju i okrepljenje - hleb sa mašću i paprikom ili pekmezom i čaj.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.