Komentara: 1
Pregleda: 2708

Humanitarna izložba slika Likovne kolonije na Paliću

23.05.2014. u 12:37h
Izvor: Subotičke novine
Večeras u galeriji „Panorama” u Maloj Gostioni održaće se izložba slika sa poslednje Likovne kolonije na Paliću, a izložba će imati i humanitarni karakter. Dolazak na izložbu su najavili i nekoliko subotičkih likovnih kritičara kao i selektor kolonije Nikola Kusovac.
Humanitarna izložba slika Likovne kolonije na Paliću

Na Paliću je za večeras u 19 časova, zakazano otvaranje izložbe radova elitnog saziva likovne kolonije „Elitte - obojeni tonovi“, sa umetnicima koji su učestvovali u Likovnoj koloniji na Paliću u drugoj polovini februara ove godine, u selekciji Nikole Kusovca, našeg najpoznatijeg likovnog kritičara, svojevremeno kustosa Narodnog muzeja u Beogradu. Kusovac će i otvoriti najavljenu izložbu.

Umetnici su se svakodnevno sretali u objektima kompanije „Elitte“ Palić, a tokom sedam dana stvarali su akademski slikari Katarina Stanković Gegović iz Beograda, Milijana Jovanović iz Rume, Đorđe Milošević iz Aleksinca, Hadži Branko Nikitović, Branka Veselinović iz Novog Sada i drugi.

— Slike tih umetnika će biti prezentovane u Galeriji „Panorama“ u „Maloj gostioni“ od danas do do 31. maja, a u zavisnosti od reakcije publike i medija, izložba će trajati i duže. Svoje prisustvo na otvaranju izložbe najavio je i selektor kolonije Nikola Kusovac. Dolazak na izložbu su najavili i nekoliko subotičkih likovnih kritičara, navodi Josip Šušnjar, direktor „Elitte” Palića.

- Kao što ponornica uvek negde izroni – kao što čovek nikada ne može da zna niti da utiče na to gde i kada će ona izaći iz zemlje u vidu nekakvog veličanstvenog vrela – isto tako je u slikarstvu. Ko je mogao predvideti da će baš u kompaniji „Elitte“ Palić „izroniti“ jedna izuzetno respektabilna Izložba radova „ELITTE – OBOJENI TONOVI“, za koju je umetnike izabrao Nikola Kusovac. I ko je mogao i sanjati da će se dešavati baš u ovom dramatičnom vremenu za našu zemlju, dok bujice prete da sve odnesu, a opet – neverovatno buja snaga entuzijazma i humanosti, kaže predsednik Saveta kolonije Cvijetin Milaković. Josip Šušnjar i Milaković su istakli da očekuju da Izložba dobije humanitarni karakter.

- Da svako neka donese malo (a to će možda nekome značiti puno) fl aširane vode, koju paštetu, mesni narezak ili šta drugo (što će organizator proslediti blagovremeno tamo gde treba) i tako, skromno pokažimo na Izložbi našu želju da pomognemo u ovom, zaista teškom trenutku. A prava umetnost valjda i ima sudbinu da nastaje baš u teškim vremenima, poručuju Šušnjar i Milaković.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2708
Povezane teme

Humanitarna akcija

mala gostiona

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.