Komentara: 2
Pregleda: 2255

Humanitarna akcija za decu Kolevke

12.12.2018. u 18:45h
Izvor: Subotica.com
Decembar je tradicionalno mesec kada se organizuje brojne akcije za pomoć ljudima koji su možda u slabijoj materijalnoj situaciji ili postoji potreba da im se na neki način učine lepšim i prijatnijim predstojeći praznici.
Humanitarna akcija za decu Kolevke

Jednu od humanitarnih akcija, ovaj put za pomoć korisnicima Kolevke, ovih dana organizuju dva drugara Aleksandar (21) i Alen (35). Iako bi neko možda rekao da između njih postoji generacijski jaz, njih dvojica imaju istu misiju - da organizuju pomoć za sugrađane, ali i sami materijalno i finansijski pomognu, koliko god je ko u mogućnosti.

- U ovu priču ulazimo čista srca i sa namerom da deci i korisnicima Kolevke učinimo dobroga, da animiramo ljude da svojim prilozima, u skladu sa mogućnostima, budu deo humanitarnog lanca. Ovo nam je prva akcija, dugo smo razmišljali kako da to organizujemo, puno smo ljudi pitali, svi su nas podržali i zaista bi želeli da ovo bude prva u nizu humanitarnih akcija za naše Subotičane - kaže mladi Aleksandar.

Sa druge strane nešto stariji Alen, sa više životnog iskustva, zna koje su potencijalne zamke i želi da akcija protekne što transparentnije. Cilj je, kako kaže, da se obraduju mališani iz Kolevke poklonima za Božić i Novu godinu.

- Kutije za prikupljanje novca smo postavili na desetak lokacija u gradu, uz saglasnost domaćina. Drago nam je što nas je i sama Kolevka podržala i što veruju u naše dobre namere, što ćemo i dokazati u narednim danima. Kutije za novac su skroz zatvorene i ima mali prorez kroz koji se mogu ubaciti novčanice i kovanice, a kutije ćemo otvoriti pred ljudima iz Kolevke. Takođe prikupljamo igračke, slatkiše i dečju garderobu. - ističe Alen

Kutije za prikupljanje novčane pomoći za korisnike Kolevke nalaze se na lokacijama: Čevabdžinica "Pink", Mr Giros, Q Bar, Idea market, kafe Priča, kafe "Centar", kafe "Code", Genlemen's klub, Brokat, pekare "Proleće" i "Zlatna lipa" na Beogardskom putu. Akcija je počela početkom decembra, a traje do 21. decembra, nakon čega će prikupljena pomoć biti predata ovoj ustanovi.

Iz Kolevke poručuju da podržavaju akciju i da veruju da će ovaj primer, još jedan u nizu, širiti dobrotu i razumevanje za potrebe osetljivih grupa u našem društvu.

- Veoma je lepo i pozitivno kada vidimo naše građane koji se samoorganizuju i sete se drugih, pogotovo u ovo praznično vreme, kada smo svi posebno emotivni.  - kažu iz Kolevke – Naši korisnici su dobro zbrinuti, ali uvek je dobrodošla pažnja i gestovi ovakvog tipa.

Kako bi se izbegle potencijalne zloupotrebe iz ove ustanove apeluju da građani koji žele da pomognu treba obavezno prvo da se jave i da se dogovori koji je najbolji način da se pomoć prikuplja i šta je u tom nekom momentu najpraktičnije za njihove korisnike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2255
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

humanitarna akcija kolevka

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.