Komentara: 1
Pregleda: 2613

Humana subota na Velikoj terasi

10.06.2013. u 23:18h
Izvor: SuMedija
Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 14. juna, a tim povodom će se u subotu, 15. juna, na Velikoj terasi na Paliću u vremenu od 8 do 11 časova, deseti put za redom održati humanitarna akcija dobrovoljnog prikupljanja krvi „Humana subota”.
Humana subota na Velikoj terasi

Na današnjoj konferenciji za štampu, dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine, rekao je da se Subotica visoko kotira u okruženju kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi, a da u poslednjih 30 godina u našem gradu nije bilo nestašice ove dragocene tečnosti.

- Odelenje transfuziologije subotičke bolnice raspolaže sa dovoljnim količinama krvi za sve potrebe, a posebno za najteže bolesnike sa malignim oboljenjima. Retki su slučajevi da imamo trenutne nedostatke ali odmah reagujemo vanrednim akcijama prikupljanja krvi koje se uvek uspešno završe. Na Odeljenju, godišnje prikupimo 9 000 jedinica krvi, što je ravno evropskim standardima — rekla je dr Bogdanka Prćić Knežević, načelnica odelenja transfuziologije u bolnici.

U akciji će učestvovati i Preventivni centar Doma zdravlja, koji će dobrovoljnima davaocima krvi omogućiti merenje šećera u krvi, holesterola i krvnog pritiska. Krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina, nakon što ih pregleda lekar i popune obavezan upitnik, a svi dobrovoljni davaoci će imati i besplatni autobuski prevoz „Suboticatransa” uz prikaz karte dobrovoljnog davaoca.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2613
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

humana subota

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.