Komentara: 10
Pregleda: 2307

Hrvati u Subotici danas obeležavaju praznik te zajednice

15.12.2017. u 16:29h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Hrvatska manjina danas u Subotici obeležava praznik te zajednice i 15. godišnjicu nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji, kojem će prisustvovati ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske, Mladen Šarčević i Blaženka Divjak.
Hrvati u Subotici danas obeležavaju praznik te zajednice

Hrvatska manjina u danas u Subotici obeležava praznik te zajednice i 15. godišnjicu nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji, kojem će prisustvovati ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske, Mladen Šarčević i Blaženka Divjak.

Organizator svečanosti u subotičkoj Gradskoj kući, Hrvatsko nacionalno veće (HNV), očekuje da će biti istaknuta dostignuća, kao i problemi obrazovanja na hrvatskom jeziku, koje je počelo najpre u osnovnim školama 2012., a zatim i u srednjim, četiri godine kasnije.

Celovitu nastavu na hrvatskom jeziku godišnje od tada prati oko 400 učenika u pet osnovnih i dve srednje škole u Subotici, a od ove godine i u jednoj osnovnoj školi u šokačkom mestu Bački Monoštor.

Nastava na hrvatskome odvija se i kroz pohađanje izbornog predmeta jednom sedmično “Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture”, koji izučava oko 500 učenika u 16 škola i devet gradova na teritoriji Vojvodine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2307

Povezana vest

Povezane teme

hrvatska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.