Komentara: 2
Pregleda: 10095

Hristov: Sufinansiranje dela kamate za kredite privrednika

12.01.2016. u 00:11h
Izvor: Subotica.com
Konkurs za sufinansiranje dela kamata kredita mikro, malih, srednjih preduzeća, preduzetnika i zemljoradničkih zadruga, koji je lokalna samouprava raspisala sredinom decembra, biće otvoren dok ne budu utrošena sredstva. 
Hristov: Sufinansiranje dela kamate za kredite privrednika

Za ove potrebe obezbeđena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara, kojim će u saradnji sa Garancijskim fondom Vojvodine, biti sufinansirane kamate za kredite u iznosu od 5.000 do 50.000 evra, za nabavku nove opreme.

"Iako procedura izgleda komplikovano, pošto je reč o trostepenom postupku, to nije tako. Prvo bi privrednici tj. privredna društva trebalo da podnesu zahtev za kredit u komercijalnim bankama, sa kojima je sklopljen ugovor od strane Garancijskog fonda. Na teritoriji Subotice to je „AIK“, „Kredit Agrikol“ i „Banka Inteza“. Tek po dobijanju kredita i odobrenja od strane Garancijskog fonda sledi potpisivanje ugovora sa gradonačelnikom. Prva polovina kreditne obaveze tj. kamate se subvencioniše od strane Grada, a drugu polovinu preduzetnici sami finansiraju“, objasnio je pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede, Ljuben Hristov.

On je istakao još nije stigao ni jedan zahtev od strane privrednika što je, prema njegovim rečima, razumljivo, jer je bilo vreme praznika.

„Taj proces u samim ekspoziturama traje nekih desetak dana. Očekujem da će do kraja meseca i u februaru interesovanje biti  izraženije. Mislim da će do kraja prvog kvartala godine  biti utrošena sredstva, koja smo opredelili za ovaj konkurs“, izrazio je očekivanje Hristov.

On je istakao da će zahvaljujući ovoj meri, privrednici imati mogućnost da se zadužuju po  mnogo povoljnijim uslovima  u odnosu na tržišne, te da će kamate umesto 6 odsto, biti oko 3 odsto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 10095
Povezane teme

krediti

kredit

ljuben hristov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.