• Pregleda: 7293

Horgoš pod velikim opterećenjem, koristite alternativne prelaze

Horgoš pod velikim opterećenjem, koristite alternativne prelaze

Ukoliko planirate putovanje trebalo bi da znate da za predstojeći vikend iz uprave Carinarnice Subotica predviđaju najveći talas gužvi na graničnim prelazima ka Evropskoj uniji.

Ovaj vikend samo na graničnom prelazu Horgoš očekuje se 250.000 putnika odnosno 50.000 vozila. Mnogi inostrani građani, ponajviše građani republike Turske koriste prednost autoputa i time pri izlazu iz Mađarske dolaze na granični prelaz Horgoš na kojem se usled velikog naleta i aktuelne sezone odmora dešavaju veće gužve koje znaju da potraju i do nekoliko sati.

Uprava Carina sa svim svojim zaposlenima turističku sezonu dočekuje spremna, angažovaće ljudstvo po potrebi i isto tako otvaraće se dodatni prolazi. Važno je i napomenuti da će se  sprovoditi selektivna kontrola po definisanom profilu koji je usvojen u standardnim procedurama ove službe.

Preporuka je da se koriste alternativni prelazi Bajmok i Đala ukoliko želite da izbegnete višečasovno čekanje na granici. 

povezane teme

1
Djala Odgovori
Postovani,
Mani treba informacija. Da li na granicnom prelazu Djala moze u povratku iz Madjarske da se uradi Afa?
Hvala
Pozdrav
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.