Komentara: 2
Pregleda: 2481

Hokejaši Spartaka ostvarili zapažen uspeh na turniru u Makedoniji

18.11.2015. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Skoplju je 4. međunarodni turnir za seniore "Skopje Ice Festival 2015" na kojem je učestvovalo ukupno 9 ekipa iz šest država (Slovenija, BiH, Srbija, Makedonija, Bugarska i Grčka), a među kojima i subotički Hokej klub "Spartak".
Hokejaši Spartaka ostvarili zapažen uspeh na turniru u Makedoniji

Iako još uvek bez leda na Gradskom klizalištu u Subotici, i nastupu za kombinovanim sastavom jer je put glavnog grada Makedonije krenulo čak 7 juniora HK "Spartak", a osvajanjem 4. mesta u ukupnom plasmanu zabeležen je lep rezultatski uspeh.

Ekipe su bile podeljene u 3 grupe, a Spartak je u svojoj grupi uspeo da izbori obe pobede i samim tim 1. mesto u grupi i direktan plasman u polufinale. U nastavku subotički hokejaši su pretrpeli dva minimalna poraza (u polufinalu i u borbi za 3. mesto) od trenutno kvalitetnijih i pre svega iskusnijih protivnika, ali su obe utakmice do pred sam kraj bile veoma neizvesne i uzbudljive, a svojom borbenošću i zalaganjem hokejaši HK Spartak-a su uspeli da nadomeste nedostatak "leda u nogama".

Za HK "Spartak" na ovom turniru su nastupali: Vereš Vedran, Vidaković Igor, Šljapić Igor, Tancoš Tamaš, Bursać Nikola, Plavšić Dominik, Dulić Uglješa, Večić Vladimir, Lošonci Adam, Dakić Srđan, Tancoš Gabor, Katančić Denis, Brestovac Uroš, Pejović Nemanja, Ber Alen, Pavlović Filip i Kojić Miloš. Trener: Brestovac Uroš

Dogovoreno pokretanje Balkanske lige (klubovi iz BiH, Makedonije, Bugarske i Srbije)

Na ovom turniru dogovorena je saradnja i pokretanje "Balkan ice hockey lige" (BIHL) koja će u sezoni 2015/2016 obuhvatiti četiri kluba iz četiri države - HK "Vukovi" Sarajevo, HK "Slavija" Sofija, HK "Spartak" i HK "Metalurg").

Liga će se igrati po turnirskom sistemu u kojem će svaki od gradova biti domaćin po jednog takvog trodnevnog turnira na kojem će se igrati svako sa svakim. Kompletna organizacija, utakmice i pravila lige su usklađena sa Pravilnikom Svetske Hokejaške Federacije (IIHF). Samim tim HK Spartak je za svoju seniorsku ekipu obezbedio nastup na međunarodnoj sceni, i 12 kvalitetnih utakmica (+ play off), a Subotica će najverovatnije biti domaćin 05.02.-07.02.2016.godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2481
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.