Komentara: 0
Pregleda: 3367

Hokejaši Spartaka na turniru "Tapir Kup 2013" u Zagrebu

16.09.2013. u 12:44h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
U subotu 14. septembra u Zagrebu održan je II međunarodni turnir u inline hokeju "Tapir Kup 2013" na kojem je učestvovalo ukupno 12 ekipa iz 5 država (Italija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija), a na kojem je, između ostalih, nastupio i Hokejaški klub "Spartak". Ovo je drugo učešće hokejaša Spartaka na ovom turniru.
Hokejaši Spartaka na turniru "Tapir Kup 2013" u Zagrebu

Zbog povrede i privatnih obaveza u poslednjem momentu su sa spiska izostala 2 standardna prvotimca (Vladimir Večić i Đorđe Fazekaš), ali je i pored toga, u prilično nepovoljnom žrebu, subotički sastav dostojno reprezentovao svoj klub.

Odigrane su 3 utakmice i zabeležena tri minimalna poraza, od  ZKB Kwins Polet (Trst, Italija)  sa 1:2, od HK "Pavza" (Ljubljana, Slovenija) sa 2:3 i od HK "Dolenjeske Toplice" (Slovenija)  2:4. U ukupnom plasmanu dovoljno za 10. mesto od ukupno 12 učesnika.

Za HK Spartak su nastupili: Zoltan Vaštag, Dimitrije Milićević, Filip Pavlović, Uroš Brestovac, Tibor Fazekaš, Šandor Žolt i Srđan Dakić. Ekipu je vodio igrač Uroš Brestovac.

Hokejaši Spartaka na turniru "Tapir Kup 2013" u Zagrebu

foto: Sanja Berend

Do kraja sezone u planu je još jedna akcija u hokeju na rolerima krajem oktobra takođe u Zagrebu, ovaj put na reprezentativnom nivou na turniru "Tri nacije" na kojem bi učestvovale reprezentacije Srbije, Hrvatske i Slovenije "B". Ovo bi bio prvi zvanični nastup našeg nacionalnog sastava u inline hokeju, a sve u sklopu priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na kojima treba da učestvujemo početkom avgusta sledeće godine.

Hokejaši Spartaka na turniru "Tapir Kup 2013" u Zagrebu

foto: Sanja Berend

Uskoro se blizi kraj sezone u inline hokeju (hokej na rolerima) i polako prelazak na hokej na ledu. Nažalost, u Subotici će ledena površina na Gradskom klizalistu biti postavljena, u najboljеm slučaju, tek u drugoj polovini novembra i zbog toga sve takmičarske selekcije HK "Spartak" snalaze se na razne načine kako bi održale kakvu-takvu formu pred početak zvaničnih prvenstava.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3367
Povezane teme

hokej na rolerima

inline hokej

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.