Komentara: 1
Pregleda: 2687

Hokej: Zapaženi nastupi mlađih selekcija Spartaka na turniru u Sarajevu

06.02.2019. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend za hokejaše Spartaka bio је u znaku velikog tradicionalnog turnira "Happy hockey days" u Sarajevu, koji je ove sezone po kvalitetu bio u rangu sa najjačim regionalnim turnirima, sa ukupno 31 ekipom iz čak pet država regiona - ističu iz Hokej kluba "Spartak"
Hokej: Zapaženi nastupi mlađih selekcija Spartaka na turniru u Sarajevu

U selekciji U8 Subotičani su odigrali ukupno 8 utakmica na kojima su zabeležili 5 pobeda, dva nerešena susreta i poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za peto mesto.

- Najmlađa takmičarska selekcija našeg kluba je pokazala ogromnu borbenost i želju za dokazivanjem protiv najboljih u regionu i zasluženo osvojilo visok plasman. - kaže Uroš Brestovac, trener mlađih selekcija HK "Spartak"

Hokej: Zapaženi nastupi mlađih selekcija Spartaka na turniru u Sarajevu

Selekcija U10 je na turniru odigrala ukupno 9 utakmica i na celom turniru zabeležila samo dva poraza, te tako na najbolji način pokazala sve svoje kvalitete.

- Poraze smo upisali protiv klubova MAC (Budimpešta) i Jesenice (Slovenija) koji imaju led po 10 meseci godišnje i ogromnu sportsku mašineriju iza sebe. Dve najvažnije pobede ostavrili smo u samoj završnici turnira protiv Partizana (3:2) i NS Stars (2:1).  U konačnom poretku osvojili smo visoko 5. mesto od ukupno 18 ekipa. - rekao je Brestovac.

Hokej: Zapaženi nastupi mlađih selekcija Spartaka na turniru u Sarajevu

Na ovom turniru su nastupile i devojčice iz subotičkog kluba, ali u sastavu ekipe SERBIA GIRLS, u obe uzrasne kategorije. "Uspešnije" su bile mlađe hokejašice koje su zauzele 6. mesto, dok su njihove starije koleginice osvojile 13. mesto u ukupnom plasmanu.

- Odlično iskustvo i za njih, da se što više pripremaju u konkurenciji sa dečacima za neke buduće izazove koji će se naći pred njima. - dodaje Brestovac

Za Spartak na ovom turniru nastupili su: Poljaković Filip, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Gubičak Leon, Krstin Ognjen, Boršoš Augustin, Mandić Petar, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Bjelan Mitja, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Marko Filip, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Tikvicki David, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Mandić Marta, Rajković Marjan, Mandić Antonija, Popov Jovana, Ponjavić Iva i Poljaković Lana.

Treneri ekipa bili su: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar, Pile Jacob i Gallagher Daniel.

Narednog vikenda selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u prvenstvu Mađarske, dok seniori igraju prijateljsku utakmicu kao pripremu pred odlazak na turnir BIHL u Sarajevu za dve nedelje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2687
Povezane teme

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.