Komentara: 1
Pregleda: 2478

Hokej: Uspešan vikend mlađih kategorija Spartaka

16.01.2018. u 15:51h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend je bio izuzetno dinamičan i prepun nastupa različitih selekcija Hokej kluba "Spartak" na turnirima u Mađarskoj i BiH.
Hokej: Uspešan vikend mlađih kategorija Spartaka

Selekcije U12 i U15 su nastavile takmicenje u sklopu JHL (Junior Hockey League) u kojem pored subotičkog kluba učestvuju još i novosadska Vojvodina, Vukovi iz Sarajeva i Siscia iz Siska. Treći ovosezonski turnir je odigran od 12. do 14. januara u Sarajevu, i na kojem je igrao svako sa svakim. Specifičnost ovog turnira je da su se sve utakmice igrale u Olimpijskoj hali "Zetra" u kojoj su 1984. godine održane Zimske olimpijske Igre.

SELEKCIJA U12

Selekcija U12 je zabeležila sve tri ubedljive pobede (Vojvodina 10:0, Siscia 13:0 i Vukovi 10:0), čime su i definitivno obezbedili prvo mesto na kraju sezone sa dosadašnjim skorom od 9 pobeda iz isto toliko utakmica.

Hokej: Uspešan vikend mlađih kategorija Spartaka

Selekcija U12

- Ova generacija je još jednom potvrdila sav svoj kvalitet i ukoliko ostanu na okupu i nastave sa kvalitetnim radom, i ako se obezbede adekvatni infrastrukturni uslovi u Subotici, naš klub će imati lepu sportsku budućnost. - ističe Uroš Brestovac, trener Spartaka

U12 HK Spartak: Penava Veljko, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Kuntić David, Pećerić Slaven, Kukaras Luka, Bem Karlo, Milodanović Ana, Gladić Petra, Rajković Martin, Lulić Marko, Nimčević Nemanja, Benčić Anastasija, Popov Jovana, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Distl Dominik. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

SELEKCIJA U15

elekcija U15 koja takođe nastupa u ovom takmičenju je na turniru u Sarajevu zabeležila tri tesna poraza u tri odigrane utakmice (Vukovi 1:4, Siscia 2:4 i Vojvodina 2:4).

- Zabeležena su tri poraza ali je evidentan napredak u igru i velika želja za nadmetanjem i borbom za dres svog kluba. Osim prve utakmice protiv domaćina koja je odigrana maltene „iz busa“ gde je nastup bio poprilično loš, na druge dve utakmice su dokazali da mogu da budu dostojan protivnik svakoj ekipi. - dodaje Brestovac

Sastav U15 HK Spartak: Vereš Sintia, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Horvacki Igor, Vaštag Mark, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Feher Balint, Kovač Filip, Stantić Dario i Feher Čongor. Treneri: Brestovac Uroš i Fabec Joseph.

Hokej: Uspešan vikend mlađih kategorija Spartaka

Selekcija U15

SELEKCIJA U10

Selekcija U10 je u subotu nastupila na turniru „B“ kategorije, u mađarskom Kiškorošu, na kojem su u 4 utakmice zabeležili polovičan uspeh sa 2 pobede (Segedin 7:2 i Baja 7:4) i 2 poraza (Kiškoroš 1:5 i Dunaujvaroš 3:4).

- Naša U10 ekipa je na ovom turniru igrala bez nekoliko vodećih igrača iz ove generacije, što se odrazilo i na postignute rezultate. Sa druge strane, ovo je bila odlična prilika da igrači koji imaju manju minutažu i iskustvo u ovom nivou pokažu koliko mogu i da „osete igru“. - ističe Brestovac

Sastav U10 HK Spartak: Penava Ognjen, Miladinović Stefan, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Krstin Ognjen i Mandić Antonija. Trener: Kolarić Aleksandar.

SELEKCIJA U8

Dan kasnije, u nedelju na turniru „C“ kategorije u Kiškorošu, je takođe nastupila selekcija U8, na kojem su odigrali 4 utakmice i zabeležili sve 4 pobede (Kiškoroš 5:3 u razigravanju i 6:5 u finalu, Kapošvar 8:0 i Seksard 2:1), čime su osvojili prvo mesto na turniru.

- Maksimalnim ulinkom dečaci i devojčice iz Subotice su dokazali da su napredovali u poslednjih nekoliko meseci i da će u drugom delu sezone pokušati da se takmiče i sa ekipama u "B" kategoriji. - kaže Brestovac

Hokej: Uspešan vikend mlađih kategorija Spartaka

Selekcija U8

Sastav U8 HK Spartak: Poljaković Filip, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Gladić Ramona, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Sabo Rac Emil, Boršoš Augustin, Nađ Strahinja, Anđelković Luka, Lukić Dunja, Kovač Nina i Rajković Marjan. Trener: Kolarić Aleksandar.

Obaveze za U8 i U10 selekcije i za vikend

Već narednog vikenda, u subotu, 20. januara u Subotici će biti održan tradicionalni 8. Međunarodni turnir "SPARTANS 2018", za selekcije U8 i U10, na kojem će učestvovati ukupno 16 ekipa (po 8 u obe kategorije), i to će biti odlična prilika da deca pred domaćom publikom, na svom klizalištu pokažu koliko mogu i koliko su napredovali od početka sezone, dok dan kasnije za iste selekcije biti održan ERSTE turnir u sklopu Prvenstva Srbije.

Naredni turnir u sklopu JHL, koji će ujedno biti i završni za ovu sezonu će biti održan u Sisku od 16. do 18. februara, gde će se po poslednji put okupiti sve ekipe i odigrati poslednja tri kola takmičenja, nakon čega će biti podeljene ekipne i pojedinačne nagrade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2478
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.