Komentara: 1
Pregleda: 2784

Hokej: U10 najbolji u Kranju, U12 vicešampioni Segedina

10.04.2018. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Selekcije U10 i U12 Hokej kluba "Spartaka" tokom vikedna nastupali su na međunarodnim turnirima u Kranju i Segedinu, na kojima su ostvarili odlične rezultate. Mlađa selekcija je sa osam pobeda bila ubedljiva u Sloveniji, dok je U12 poklekla u finalu turnira u Segedinu.
Hokej: U10 najbolji u Kranju, U12 vicešampioni Segedina

Selekcija U10 je od 7. do 8. aprila nastupila na VII međunarodnom turniru "FOX TROPHY" koji je održan u Sloveniji, gde je hokej na ledu izuzetno popularan, a na kojem su nastupile izuzetno jake ekipe iz Slovenije, Slovačke, Češke, Austrije i Srbije.

Mladi hokejaši Spartaka su otputovali dan ranije kako bi u petak odradili jedan sparing trening na ledu sa ekipom HDD Bled i kako bi se što bolje pripremili za sam turnir.

Po rečima Uroša Brestovca, trenera mlađih selekcija, nastup na turniru je bio fenomenalan i subotička deca su odigrala verovatno najbolji turnir od početka sezone, izuzetno požrtvovano, pametno, disciplinovano i hrabro, što im je donelo neverovatan uspeh i svih 8 pobeda iz isto toliko utakmica na celom turniru.

Hokej: U10 najbolji u Kranju, U12 vicešampioni Segedina

Redom su padali HO Hamikovo/SVK (4:0), HK Triglav Kranj/SLO (3:2), Junior Capitals/AUST (4:0), EHC Lions/AUST (4:0), HC Byci Karvina/CZE (2:1), te u grupi za razigravanje od 1 do 6 mesta HC Frydlant/CZE (3:1), Be The Best/SVK (6:0) i u velikom finalu čuveni HC Grazz 99ers (5:1), čime je zasluženo osvojen šampionski pehar, zlatne medalje i 1. mesto na turniru (od ukupno 12 ekipa učesnica).

- Možda i najbolji pokazatelj koliko je ostvaren rezultat vredan pažnje govori i činjenica da su redom svi treneri ostalih ekipa i sam organizator prilazili našoj ekspediciji i sa čuđenjem se raspitivali kako je ovo moguće, jer su upoznati sa našim "problemom" po pitanju infrastrukture, dodatno tražili na uvid sportske legitimacije naših igrača, da bi na kraju jednostavno pružili ruku i sportski čestitali najboljoj ekipi na ovom turniru. - ističe Brestovac

Ovaj neverovatan uspeh, jedan od najvećih u bogatoj istoriji HK "Spartak", naročito za mlađe kategorije su izborili: Feind Peter, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Kujundžić Nikola i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš.

Hokej: U10 najbolji u Kranju, U12 vicešampioni Segedina

Selekcija U12 poklekla u finalu turnira u Segedinu

Potvrdu kvalitetnog i stručnog rada u klubu je potvrdila i selekcija U12 koji je istog vikenda nastupila na turniru u Segedinu, na kojem je osvojeno odlično drugo mesto.

Posle odličnih nastupa u preliminarnoj fazi turnira i ostvarene tri pobede nad ekipama Dunaujvaros B (12:0), Segedin (7:3) i Gepard (5:0), u finalu su se susreli sa izuzetno nezgodnom ekipom Ferencvaroša i u jednoj izuzetno tvrdoj i pravoj hokejaškoj utakmici pretrpeli poraz rezultatom 6:1.

Pored ekipnog drugog mesta i neke pojedinačne nagrade otišle su u ruke igrača iz redova subotičkog Spartaka, te je tako za najboljeg strelca na ovom turniru proglašen Aleksandar Antonijević, dok je u programu izvođenja penala na celom turniru za najboljeg golmana proglašen Albert Sabo Rac.

Hokej: U10 najbolji u Kranju, U12 vicešampioni Segedina

Za U12 selekciju su nastupili: Sabo Rac Albert, Antonijević Aleksandar, Kuntić David, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Pećerić Slaven, Rajković Martin, Popov Jovana, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, kao i 5 igrača koji su bili pozajmljeni iz HC Kiškoroš. Treneri: Kolarić Aleksandar i Vaštag Zoltan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2784
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

uroš brestovac

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.