Komentara: 2
Pregleda: 1267

Hokej: Subotičanke deo reprezentacije na turniru Regionalne lige u Sarajevu

21.10.2021. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Sarajevu je odigran prvi turnir Regionalne lige u hokeju na ledu za devojke. Učešće je uzela i reprezentacija Srbije, među njima i devojke iz Subotice, iz pogona HK "Spartak".
Hokej: Subotičanke deo reprezentacije na turniru Regionalne lige u Sarajevu

Ženski kolektiv hokejaške reprezentacije Srbije, posle više od 10 godina strpljivog i napornog rada da se prepozna i u očima svetske hokejaške federacije, dobio je priliku da u martu 2022. godine u Beogradu bude domaćin zvaničnog IIHF Svetskog prvenstva III Div/B grupa.

- U sklopu priprema za ovaj istorijski nastup u sezoni 2021/22, u saradnji saveza Srbije, Hrvatske, Bugarske i BIH, formirana je Ženska razvojna liga u hokeju (WDHL), koja će se igrati kroz četiri turnira, u svakoj od država učesnica - objašnjava Uroš Brestovac iz Hokej kluba "Spartak".

Po rečima Brestovca, na prvom kontrolnom turniru u sklopu Regionalne lige, reprezentacija Srbije je odigrala tri utakmice, a uz to uspela da obavi i dva treninga,  jer ove devojke retko imaju priliku zajedno da se uigravaju i treniraju.

Hokej: Subotičanke deo reprezentacije na turniru Regionalne lige u SarajevuSrpska reprezentacija je na ovom turniru zabeležila sve tri pobede, protiv Bosne i Hercegovine (11:0), Hrvatske (6:1) i selekcije "Vukovi U15" (4:3). Zbog otežanih uslova za putovanje reprezentacija Bugarske je u poslednjem trenutku otkazala učešće, tako da je njihovo mesto zauzela lokalna ekipa "Vukovi U15/dečaci".

U dresu reprezentacije Srbije svoje mesto su našle i devojke iz Subotice, članovi Spartaka: Smiljana Vinčić, Elena Sekulić, Anastasija Benčić, Ana Milodanović, Jovana Popov, Petra Gladić, Hana Sabo Rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1267
Povezane teme

hokej na ledu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.