Komentara: 1
Pregleda: 2220

Hokej: Spartak nastavio takmičenja sa svim selekcijama

20.01.2021. u 10:39h
Izvor: Subotica.com
Prethodni vikend je bio ispunjen brojnim aktivnostima hokejaša Spartaka. Konačno su ljubitelji najbržeg sporta dobili priliku da se na neki relativno duži period spremaju na ledenoj ploči u svom gradu, što je svakako mnogo značilo hokejašima, na kraju krajeva i donelo rezultate.
Hokej: Spartak nastavio takmičenja sa svim selekcijama

U sklopu Prve B lige za seniore Spartak je dočekao ekipu "Drvene nogice" iz Beograda i odigrao dva meča na kojima je zabeležio dva izuzetno važna trijumfa u Prvenstvu Srbije (8:5 i 7:3).

- U izuzetno korektnim utakmicama viđeno je puno lepih akcija i poteza sa obe strane, ali su na kraju nešto "duža klupa" i domaći teren doneli prevagu i bodovi su zasluženo ostali na severu Bačke - analizira Uroš Brestovac, trener HK "Spartak".

Za seniorski tim nastupili su: Vujković Davor, Gabor Roža, Dujmović Nikola, Ladocki Čaba, Fazekaš Đorđe, Desnica Prvoslav, Kerleta Miodrag, Skenderović Aleksandar, Šandor Žolt, Popović Darko, Ižipac Dimitrije, Ižipac Ignjatije, Koso Mikloš, Dakić Srđan i Popović Branislav.

Takmičenja u Prvenstvu Mađarske nastavljena su i za selekcije U12, U14 i U16, gde Spartak nastupa fuziji sa Kiškorošom.

Selekcija U16 je pretrpela poraz od "Dab Doclera" rezultatom 6:1 (1:0 1:0 4:1), dok je u Segedinu protiv domaćeg sastava zabeležila zasluženu pobedu od 8:3 (4:0 2:1 2:2).  Po rečima Brestovca na obe utakmice je kombinovani sastav subotičke ekipe putovao u oslabljenom sastavu, ali su i pored toga pokazali karakter i solidne partije.

Selekcija U14 je u Segedinu igrala protiv Szekesfehervara i posle nešto slabijeg otvaranja utakmice nažalost morali da čestitaju protivniku pobedu rezultatom 5:2 (3:0 1:1 1:1).

- Ove godine je ova selekcija u prvom delu sezonu izborila plasman u tzv "jaču" B grupu, i samim tim su sve utakmice mnogo zahtevnije, kvalitetniji su protivnici, što je svakako dodatni izazov i motiv da se još više trenira i napreduje - dodaje Brestovac.

Selekcija U12 je posle nekoliko poraza s golom razlike u prvom delu šampionata konačno uspela da u završnici utakmice bude na visini zadatka, što se odmah i videlo posle skoro mesec dana svakodnevnog treniranja na ledu u svom gradu. Posle velike borbe i neizvesnosti, pogotkom u poslednjoj izmeni prvih postava, kombinovana ekipa "Spartak-Kiškoroš" je u Budimpešti savladala "KSI" rezultatom 4:3 (1:1 1:2 1:1).

Za sve ove selekcije prethodnog vikenda su nastupali: Đukanović Luka, Penava Veljko, Šandor David, Vučić Aleksa, Janković Ognjen, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Ponjavić Andrija i Popov Novak, dok je ekipu vodio trener Zoran Jaramazović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2220
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.