Komentara: 9
Pregleda: 3683

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

10.02.2021. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend je bio poprilično ispunjen aktivnostima i nastupima svih omladinskih selekcija Hokej kluba "Spartak", od početnika iz U6, pa sve do U16.
Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

U6 selekcije iz škole hokeja, tzv "početnici", kao i već "iskusniji" U8 i U10 su u nedelju gostovali u Novom Sadu vršnjacima iz HK "Vojvodina", sa kojima su odigrali sparing mečeve, preko potrebne usred velikog broja odrađenih treninga i limitiranog broja takmičarskih utakmica. Subotički klub su predstavljale po jedna ekipa u U6 i U8 uzrastu, kao i dve U10 ekipe.

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

Spartak U6/U8/U10

Za U6/8/10 su nastupili: Kovač Mark, Glogovac Momčilo, Kesejić Matej, Palibrkić Aleksa, Vidaković Aleksa, Pavešić Aleksa, Simić Milutin,  Vojnak Filip, Katona Sanja, Kostić Vuk, Mandić Marta, Rajković Marin, Kopunović Oleg, Brestovac Tara, Piuković Roko, Tikvicki David, Ivanković Marijan, Marko Mateo, Poljaković Filip, Stipić Relja, Mandić Petar, Rajković Marjan, Kovač Nina, Blažić Teodor, Lakićević Vidak, Maravić Tijana, Boršoš Augustin, Kujundžić Andrej, Maravić Stefan, Dakić Stefan, Simić Ljubinka, Tikvicki Martina, Piuković Pavao, Lukić Dunja, Šabić Iva, Kesejić Ivan i Čepela Teodora. Treneri: Brestovac Uroš, Bošnjak Luka, Kojić Miloš, Dakić Srđan i Kovač Norbert.

IZOSTALA PODRŠKA GRADA - "U nedelji kada je odlučeno da naš klub ostaje bez sufinansiranja od strane grada za tekuću godinu, pomalo je kontradiktorno i zbunjujuće da imamo toliko aktivnosti, utakmica, turnira, da sa tako velikim brojem dece na svakom od njih dostojanstveno, kvalitetno i sa ponosom predstavljamo našu Suboticu, a da to negde nije dovoljno prepoznato i podržano. Najiskrenije se nadamo da će u najskorijoj budućnosti ova nelogičnost i "nepravda" biti ispravljene i da će i naš klub dobiti svoje mesto na mapi sportske Subotice" - sa žaljenjem konstatuju iz HK "Spartak".

Selekcija U12 je proteklog vikenda nastupala na dva fronta i odigrala čak 5 utakmica, u proširenom sastavu. Subotičani dočekali "Vukove" iz Sarajeva, sa kojima su u dva dana odigrali četiri utakmice, ukojima je Spartak tri puta trijumfovao, a gosti jednom. Ova selekcija Spartak je već u nedelju igrala utakmicu u "B" prvenstvu Mađarske (gde nastupaju u fuziji sa HC "Kiskoros"). Naša kombinovana ekipa je igrala u Segedinu i pobedila ubedljivo (7:0) ekipu "Karpati Farkasok".

Po rečima Uroša Brestovca, jendog od trenera ekipe, na ovim utakmicama je priliku za igru dobio veliki broj dece, a "vatreno krštenje" su imali nekoliko igrača iz mlađe U10 selekcije.

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

U10 Spartak - Vukovi

Za U12 su nastupali: Poljaković Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Marko Filip, Rajković Marjan, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Lakićević Vidak, Kesejić Ivan, Blažić Teodor, Maravić Tijana, Piuković Pavao, Marton Leon, Poljaković Lana, Gubičak Leon, Čepela Filip, Tot Silvija, Trišić Lucien. Treneri: Brestovac Uroš, Kojić Miloš i Bošnjak Luka.

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

Spartak-Kiskoros U12

Selekcija U14, koja takođe nastupa u fuziji sa "Kiskorosom", u sklopu B-1 Prvenstva Mađarske ponovo je imala regionalni derbi sa klubom iz Segedina, i kao i sve prethodne utakmice i ova je obilovala rezultatskim preokretima, velikom nervozom i željom među igračima obe ekipe, ali  nažalost ovaj put sa porazom 3:4 (1:0 1:2 1:2),

- Poslednji gol smo primili na 65 sekundi do kraja i to posle velikog broja neiskorišćenih šansi na suprotnoj strani u situacijama 1na0 i 2na1. Značaj samog meča kao da je paralisao ruke i noge naših igrača u završnicama akcija, pa su šutevi uglavnom završavali pored okvira gola ili direktno u njihovog golmana - objašnjava Uroš Brestovac.

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

Spartak-Kiskoros U14

Za U14 su nastupili: Kuntić David, Pećerić Slaven, Temunović Vanja, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Penava Ognjen, Milodanović Ana, Popov Jovana i Rac Sabo Hanna. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U16, u fuziji "Kiskorosom" u Prvenstvu Mađarske "B-2", trenutno je drugoplasirana ekipa šampionata a za vikend je dočekala lidera, ekipu Oriasok-a.

- Posle izuzetno lošeg otvaranja utakmice i igre u prvih 15 minuta, na semaforu je već stojalo velikih 1:4 za goste, ali su posle toga sabrani redovi i povraćeno samopouzdanje u redove ekipe i golmana, i do kraja utakmice je viđena velika borba i potpuni rezultatski preokret - pobeda 6:4 (2:4 2:0 2:0), čime smo se izjednačili na čelu tabele i do kraja je ostalo još 3 kola pred play off i ukrštanje sa ekipama iz prvenstva "B-1" - kaže Brestovac.

Hokej: Sadržajan vikend za omladinske selekcije Spartaka

Spartak U16

Za zajedničku ekipu U16 od Subotičana su nastupili: Penava Veljko, Kiš Matej, Vučinić Vasilije, Pećerić Slaven, Šandor David, Temunović Vanja i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3683
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.