Komentara: 0
Pregleda: 3294

Hokej na rolerima: Uspešan nastup mlađih kategorija Spartaka na Kupu Srbije

06.06.2018. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Hokej na rolerima: Uspešan nastup mlađih kategorija Spartaka na Kupu Srbije

U nedelju, 3. juna u Sportskom centru "Crna rupa" u Beogradu, odigran Kup Srbije 2018 u inline hokeju za selekcije U10, U12 i U15, pod pokroviteljstvom Savez hokeja na ledu Srbije. U sve tri kategorije su učestvovale po 4 ekipe - NS Stars (Novi Sad), Vojvodina (Novi Sad), Orlovi (Beograd) i Spartak (Subotica), i igralo se po principu "svako sa svakim".

Prvi su na teren izašle selekcije U10, koji su igrali svoje utakmice po širini terena (dve utakmice u isto vreme), igralo se 3 na 3, i ove utakmice su bile bez zvanične rezultatske evidencije i bez proglašenja pobednika na kraju turnira, jer je u ovom uzrastu najvažnija promocija i popularizacija ovog nadolazećeg sporta, najsrodnijeg hokeju na ledu, koji je "osnova" i baza svim ovim takmičarima.

Hokej na rolerima: Uspešan nastup mlađih kategorija Spartaka na Kupu Srbije

Spartak U10: Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Sabo Rac Emil i Kostić Vuk. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcije U12 su svoje utakmice igrale "4 na 4", na normalan/velik teren, i tu su se već mogle videti prave utakmice, pune naboja i lepih osmišljenih akcija, uigranih kombinacija i svega što krasi ovaj sport. Posle svih odigranih utakmica u ovoj uzrasnoj kategoriji, kao osvajači Kupa Srbije za 2018 su izašli hokejaši subotičkog Spartaka sa sve tri ostvarene pobede (Vojvodina 3:0, NS Stars 5:3 i Orlovi 1:0) čime je odbranjen naslov i titula osvojeni i u prošloj sezoni u ovoj kateoriji.

Spartak U12: Sabo Rac Albert, Vučinić Vasilije, Benčić Anastasija, Pećerić Slaven, Rac Sabo Hanna, Kuntić David, Vaštag Ivett, Temunović Vanja, Kukaras Luka, Brestovac Relja i Kujundžić Nikola. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Hokej na rolerima: Uspešan nastup mlađih kategorija Spartaka na Kupu Srbije

Završetak sportskog dana je bo rezervisan za selekcije U15, koje su prikazali izuzetan nivo kvaliteta inline hokeja za svoj uzrast i gde je vidjeno nekoliko izuzetno uzbudljivih, neizvesnih i dinamičnih utakmica, naročito u borbi za treće mesto između novosadskih NS Stars i Vojvodina (pobeda NS Stars na penale, posle regularnih 2:2), odnosno u velikom finalu između beogradskih Orlova i subotičkog Spartaka, koji je do 5 minuta do kraja bio u apsolutnom egalu (1:1), da bi pred kraj meča igrači tima iz Beograda pokazali veću smirenost i bolju realizaciju, za ukupnu pobedu od 5:1 i zasluženo osvojeni Kup Srbije u inline hokeju u selekciji U15 za sezonu 2018.

- Subotička ekipa treba da bude ponosna na odlično izdanje i ogroman trud, jer smo bili jedina ekipa koja nije imala apsolutno nijednog igrača u izlaznom godištu, odnosno ista ova ekipa može da nastupa i sledeće sezone u istoj ovoj uzrasnoj kategoriji. Dodatni peh je bio i oslabljeni sastav zbog izostanka 2 važna igrača (Pećerić Petar i Kiš Matej), ali su svi ostali pokazali karakter i dostojanstveno branili boje i dres Spartaka / Subotica. - kaže Uroš Brestovac, jedan od trenera mlađih kategorija

Sastav Spartak U15: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Kostić Luka, Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Rac Sabo Lilla, Kuntić David, Rajković Martin i Pećerić Slaven. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Hokej na rolerima: Uspešan nastup mlađih kategorija Spartaka na Kupu Srbije

Već narednog vikenda selekcija U14 HK Spartak igra na turniru u inline hokeju u Budimpešti (Kup Mađarske), dok seniorski sastav subotičkog kluba igra Kup Srbije za dve nedelje u Beogradu (17.06.).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3294
Povezane teme

hokej na rolerima

inline hokej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.