• Pregleda: 933

Hokej na ledu (U14): Spartak bolji od Partizana

Hokej na ledu (U14): Spartak bolji od Partizana

Hokej klub "Spartak" je već u četvrtak otvorio 2018. godinu sa takmičarskim nastupima, kada su na Gradskom klizalištu u Subotici dočekali beogradski Partizan, u sklopu Prvenstva Srbije (U14), i u izuzetno kvalitetnoj i dinamičnoj utakmici uspeli da zabeleže novu pobedu na domaćem terenu.

Ova pobeda (3:0 - 2:0, 0:0, 1:0) dobija dodatno na težini ako se zna činjenica da je Partizan od ove sezone raspustio svoje seniore i juniore, angažovao tri strana trenera (iz Kanade, Ukrajine i Holandije) i maksimalnu pažnju posvetio samo na selekcije od U8 do U14.

Po rečima Uroša Brestovca, trenera HK "Spartak", svaki igrač domaće elike koji je nastupio na ovoj utakmici je ostavio srce na terenu, pokazao maksimalnu posvećenost i podređenost kolektivu i pametnom igrom pozitivan rezultat jednostavno nije mogao da izostane.

Podsećanja radi, u prvom susretu ove dve ekipe ove sezone, u sklopu Prvenstva Mađarske (jer obe ekipe nastupaju i u tom takmičenju) pobedu su odneli crno-beli rezultatom 5:4.

Sastav Spartak U14: Sabo Rac Albert, Penava Veljko, Kiš Matej, Vučić Aleksa, Rac Sabo Lilla, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Sekulić Elena, Mickoski Miloš, Antonijević Aleksandar, Pećerić Slaven, Kuntić David, Feher Balint, Feher Čongor, Vučinić Vasilije, Šandor David, Stantić Dario i Horvat Adam. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

U petak je održana tradicionalna manifestacija u kojoj se sastaju Spartakove selekcije U8 i U10 protiv ekipe "Mame Spartak". Prethodnog vikenda selekcije U12 i U14 nastupale su u Mađarskoj, u fuziji sa HC Kiškoroš, u sklopu njihovog državnog prvenstva.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Zeleni zub Odgovori
Lepo, lepo. Ipak treba primetiti da mnogi od ovih hokejaša treniraju i igraju u Mađarskoj. Neki već godinama. Da neko ne pomisli kako se i bez dobrih uslova za rad može pobeđivati. Ali i ova pobeda svakao pokazuje da ovde ima talenovane dece i da bi se pokrivanjem klizališta i dovođenjem stručnih trenera hokej u gradu mogao lepo razvijati. Da Spartak ponovo bude šampionski tim.
Milan Odgovori
Zašto nikad ne pišete o starijim kategorijama? Gde su U16 i U18?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.