Komentara: 0
Pregleda: 2568

Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

26.02.2019. u 09:38h
Izvor: Subotica.com
Prethodna nedelja je bila ispunjena aktivnostima za hokejaše Spartaka, koji su nastupili na utakmicama državnog prvenstva, kao i na završnom turniru regionalne juniorske hokejaške lige.
Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

U utorak, 19. februara, u Subotici je gostovala Crvena zvezda, u sklopu prvenstva Srbije, sa svojim selekcijama U12 i U15. Mlađa selekcija Spartaka je uspela da izbori pobedu 4:2 (1:1 1:0 2:1), čime je ostala u trci za titulu prvaka na kraju sezone. Starija generacija U15 je doživela poraz rezultatom 7:0 (3:0 2:0 2:0).

Iste selekcije, su za vikend, učestvovale na četvrtom, završnom turniru ovosezonske Juniorske hokejaške lige (JHL) koji je održan u Hrvatskoj, na kojem su pored Spartaka učestvovali "Vojvodina", "Siscia" iz Siska i "Vukovi" iza Sarajeva. Mlađa uzrasna kategorija je i na ovom turniru zabeležila maksmialne tri pobede (Vukovi 7:0, Vojvodina 4:0 i Siscia 8:1) čime su zasluženo osvojili 1. mesto u ukupnom poretku sa svih 12 pobeda u isto toliko utakmica i odbranili titulu prvaka JHL od prošle sezone. Starija selekcija U15 je zabeležila pobedu (Vojvodina 4:0) i dva poraza (Vukovi 0:7 i Siscia 1:6), čime su u ukupnom poretku zauzeli, realno i objektivno, treće mesto na kraju sezone.

Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

Proglašene su i pojedinačne nagrade među kojima su se našli i hokejaši Spartaka. Sintija Vereš je proglašena za najboljeg ženskog golmana, Petra Gladić je dobila priznanje za najperspektivniju hokejašica u selekciji U12, David Kuntić kao najbolji strelac JHL U12, Martin Rajković najkorisniji igrač Spartak u uzrastu do 12 godina, Veljko Penava za najboljeg golmana U15, Čongor Feher kao najkorisniji igrač Spartak u uzrastu do 15 godina i posebno priznanje za Draganu Nadaški kojoj je pripala titula najvernijeg navijača Spartaka.

Za ove dve selekcije su na ovim takmičenjima nastupili: Feind Peter, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Kuntić David, Janković Ognjen, Rac Sabo Hanna, Gladić Petra, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Gubičak Leon, Ponjavić Iva, Rajković Martin, Poljaković Lana, Lulić Marko, Popov Jovana, Marton Leon, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Penava Veljko, Đukanović Luka, Vereš Sintia, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Feher Balint, Feher Čongor, Šandor David, Vinčić Smiljana, Ilić Dana, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Horvat Adam, Stantić Dario i Rac Sabo Lilla. Treneri: Brestovac Uroš i Pile Jacob.

SPARTAK U10 NA TURNIRU PRVENSTVA SRBIJE U BEOGRADU

Selekcija U10 je u četvrtak igrala na Erste bank turniru u Beogradu, u sklopu prvenstva Srbije, na kojem je zabeležila četiri pobede (NS Stars 2:0, Crvena zvezda 5:0, Red team 9:0 i Vojvodina 8:0) i  poraz (Marbo 0:1), posle čega je ostao samo još jedan ovosezonski turnir u ovom takmičenju.

Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

- Kao "specijalni gost" ove ekipe nam se pridružio subotičanin Zwick Andrej koji trenutno igra za seniore HK Crvena Zvezda u slovenačkom IHL prvenstvu i jedan je od članova naše seniorske reprezentacije, a svojim savetima i boravkom sa ekipom se potrudio da pruži podršku mladim ledenim oklopnicima iz svog rodnog grada. - rekao je Uroš Brestovac, ispred Hokej kluba "Spartak"

Za U10 selekciju nastupili su: Poljaković Filip, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Popov Novak, Mandić Antonija, Gubičak Leon, Milanko Danilo, Ponjavić Andrija, Iveljić Matija, Anđelković Luka i Budinčević Petar. Trener: Brestovac Uroš.

SPARTAK U8 U MAĐARSKOJ

Hokej na ledu: Pregršt aktivnosti mlađih selekcija Spartaka protekle sedmice

Selekcija U8 je u nedelju nastupila na turniru "C" kategorije u Kiškorošu (Mađarska) na kojem  je zabeležila tri pobede i poraz, čime su osvojili drugo mesto na ovom turniru.

Za U8 su nastupili: Blažić Teodor, Kovač Nina, Mandić Petar, Mandić Marta, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk i Tikvicki David. Treneri: Kolarić Aleksandar i Gallagher Daniel.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2568
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.