• Pregleda: 1760

Hokej: Brojni nastupi mlađih selekcija Spartaka

Prethodni vikend je ponovo bio ispunjen nastupima selekcija Hokej kluba "Spartak" na utakmicima i turnirima, kao i pripremama reprezentacije Srbije do 18 godina za Svetsko prvenstvo u Zagrebu.
Hokej: Brojni nastupi mlađih selekcija Spartaka

Selekcija U10

Selekcija U10 je u subotu nastupala sa dve svoje ekipe na dva turnira u Mađarskoj. Turnir "A" kategorije u Szekesfehervaru (čiji seniori nastupaju u EBEL austrijskom šampionatu) je doneo okršaj sa ponajboljim ekipama iz Mađarske, na kojima su subotički hokejaši zabeležili 3 pobede (Nyugati Eszkimok 12:1, Ajkai Oriasok 10:2 i Gyor HC 12:0) dok je pretrpljen i 1 poraz od domaćina (0:7).

- Poraz od domaćina, ispostavilo se jedini na turniru, nažalost bila i prva utakmica na otvaranju turnira, i dok se naša ekipa snašla i malo osetila led u nogama, već je bilo kasno. Ova utakmica je realno bio i okršaj dve najbolje ekipe na turniru i prava je šteta što nije bila poslednja na rasporedu, jer bi se odlučivalo na gol-dva razlike. - rekao je Uroš Brestovac, jedan od trenera ekipe

Turnir "C" kategorije u Szekszardu je doneo ujednačene utakmice i dve pobede (Szekszard 7:3 i Pecsi Skacok 5:2), nerešen ishod (Kapošvar 4:4) i poraz u ponovnom susretu sa domaćinima (4:8).

- Ovaj turnir je bio prilika da i nekoliko momaka iz U8 oseti igru u starijoj kategoriji, a sve u cilju pripreme za veliki medjunarodni turnir u Beogradu "Šile 2018" koji se igra 14-15. aprila. - dodao je Brestovac

Za Spartak U10 na oba ova turnira su nastupali: Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Rac Sabo Hanna, Gladić Petra, Kujundžić Nikola, Poljaković Filip, Popov Jovana, Gubičak Leon, Nimčević Andrej, Popov Novak, Anđelković Luka, Ponjavić Andrija, Krstin Ognjen, Milanko Danilo i Bjelan Mitja. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U14

Selekcija U14 je imala utakmice i u subotu i u nedelju u sklopu "B" prvenstva Mađarske, gde nastupaju u fuziji sa ekipom Kiškoroš i pretrpljena su dva poraza od ekipa Szportorsag Csapak (5:8) i od Jaszbereny Fokak (1:2).

- Posle tri meseca leda na klizalištu u Subotici kada su ova deca imala svakodnevne treninge, poslednjih mesec dana bez leda, odnosno sa svega 1-2 treninga i odlazak u halu u Kiškoroš, je rezultiralo padom forme i nešto slabijim izdanjima na utakmicama. - ističe Brestovac

Spartak U14: Đukanović Luka, Sabo Rac Albert, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Kip Matej, Kostić Luka, Antonijević Aleksandar, Vučić Aleksa, Šandor David, Feher Balint, Feher Čongor, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran i Fabec Joseph.

Reprezentacija Srbije U18

U Zagrebu je u subotu počelo Svetsko prvenstvo Div IIB za igrače do 18 godina, na kojem pored reprezentacije Srbije i domaćina Hrvatske učestvuju još i najbolje selekcije Španije, Holandije, Islanda i Kine. Poziv na pripreme koje su održane u Novom Sadu od 13. do 22. marta su dobili i igrači iz Subotice - Lošonci Adam, Nešić Mate, Pejović Nemanja, Subotić Srđan i Burger Aleksa, kao i trener Brestovac Uroš koji je bio jedan od pomoćnika kanadskom stručnjaku Fred Perownu.

Čast nastupaju u dresu sa državnim grbom je pripala dvojici momaka iz Subotice - Nemanji Pejoviću i Srđanu Subotiću, koji je ujedno izabran i za kapitena ove reprezentacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
ODSTRANJEN Odgovori
Puno uspeha želim ovim mladim hokejašima u sportu, a i životu. Međutim, hteo bih da priupitam nadležne, zašto se ne ulaže tolko u umetničko klizanje koliko u hokej? Narod ima preveliko intresovanje za sportove čije su karakteristike: agresija, znoj, stenjanje, urlanje, i primitivizam. To je sve odraz "naprednosti" i " civilizovanosti" sredine u kojoj živite. Gracioznost i elegancija su odlike umetničkog klizanja.

(Ne "nadodajem" se na sopstvene komentare)
Alen
Po tebi ODSTRANJENI onda nebi trebali trenirati
"Fudbal,kosarku,odbojku,ragbi,rukomet itd" jer oni nisu graciozni I elegantni???
Onda je po tebi ceo svet Primitivan i Ne napredan??
Pa ti trebas biti odstranjen kad ovako glupe komentare pises.
Ti treniraj sta hoces i nemoj druge sportove omalovazavati tj ti verovatno od sportova si trenirao spavanje i kukanje.
deedee
Ulaže se u hokej?
Ovaj grad, a verovatno i cela država, ne ulaže u dečje sportove ni koliko prosečno selo u Mađarskoj.
A koliko se u hokej ulaže možete i sami zaključiti na osnovu podataka da decu na utakmice, pa i na treninge koji se organizuju u susednoj državi, jer kod nas leda ima jedva 3 meseca godišnje, odvode - roditelji. Dotrajalu opremu i prostorije obnavljaju - roditelji. Predlog pokrivanja malog stadiona uz potrebnu dokumentaciju su odradili - roditelji. Deca treninge često nemaju (prošlo je mesec dana od kada je led skinut, ali rad na terenu još uvek nije omogućen) ili imaju - na javnim površinama (gradski parkovi, tereni na Prozivci...) I mala je verovatnoća da ćete čuti da neko od njih negoduje što su ulaganja u druge sportove veća. Ali čućete da se, rame uz rame sa trenerima, bore za bolje uslove svoje dece!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.